Ukens hovedkamp: Paris Saint-Germain – AS Monaco

144

Denne runden møtes Paris Saint-Germain og AS Monaco til «Toppkamp» i runde 22 i Ligue 1.

PSG og Monaco er før kampen på en henholdsvis 3 og 1 plass på tabellen. Men det skiller bare tre poeng mellom de to klubbene før kampen i morgen kveld klokken 21:00.  Et møte som også er beskrevet som enormt viktig for begge de to lagene, ettersom ekspertene har vurdert som de to klubbene kommer til å knive om ligagullet.  Forrige runde var en god runde for begge lag. PSG vant 2-0 på bortebane over et tafatt Nantes og AS Monaco tok en storseier hjemme mot Lorient 4-0.

PSG står før morgendagens kamp med 14 seire, tre uavgjorte og fire tap, og ligger på en tredje plass i Ligue 1 2016/17 sesongen. Mens lederlaget AS Monaco står med 15 seire, 3 uavgjorte og 3 tap så langt. Men uansett er det flere som har PSG som favoritter, før gigantoppgjøret på Parc des Princes.

Hvem er best av spissene

- Annonse -

Det er også et møte mellom to av Ligaens beste spisser i form av Edison Cavani og Rademel Falcao. Førstnevnte har scoret 20 mål på 21 ligakamper for PSG. Falcao har ikke vært like kvass foran målet, som sin konkurrent i PSG. Han står notert med 12 mål på 21 kamper, og ligger på en fjerdeplass på toppscorerlisten, som ledes av Edison Cavani.

Forventet mange mål

Det er en kamp som er forventet mange mål. PSG Trenger seier, og det ønsker nok gjestene.

Head-to-Head

Begge lagene har spilt 44 kamper mot hverandre i (alle turneringer), PSG står med 11 seire, 14 uavgjorte og 19 tap mot AS Monaco. AS Monaco har scoret 57 mål mot PSG, hvor av de har sluppet inn 41 mål mot hovedstadslaget.  AS Monaco vant på eget gress 3-1 mot PSG i lagets siste møte som ble spilt  28 august 2016 i ligue 1 sammenheng.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Paris Saint-Germain:

Falcao: «En spesiell kamp»

© Foto: AS Monaco – Stéphane Senaux

KAMP PÅ PARC DES PRINCES?

– Det er en storkamp vi skal spille. Alle spillere elsker slike kamper, det er et mine for livet. Hele laget er godt forberedt til denne kampen, vi er også i meget bra form om dagen, så det her blir spennende.

– Etter at vi kvalifiserte oss til finalen i Coupe de la Ligue, er alle fornøyd, og det er nok av motivasjon. Hvor vi ønsker å vinne ligaen. Så må vi som lag også ta en seier i morgen mot PSG, men vi må også vinne de ande kampene. 

 

 

CAVANI?

«Han har hatt en fantastisk sesong. Han er den som står bak mange av sjansene i hver kamp og scoret mange mål. Han har virkelig tatt Ibrahimovic igjen, har han tatt sitt ansvar.»

PARIS som by og klubben?

«En seier i Paris vil være svært viktig for resten av ligaen og sesongen. Vi må være fokusert og holde oppe fremdriften vi har hatt siden starten av sesongen. Paris er en flott by. PSG har også mange gode spillere.

– De er svært farlig. Vi får se hvordan det går på søndag. Men de er et sterkt lag, som er involvert i fire konkurranser. Vi respekterer dem. de har vunnet 11 trofeer i løpet av de siste tre årene. »

FABINHO?

«Han er veldig moden og har gjort mye fremgang i løpet av de siste tre årene. Han har fått en ny status nå, han snakker ikke mye, men jobber veldig hardt for laget. Han er veldig viktig spiller.»

Hva tenker du om deg selv?

«Jeg ønsker å score i hver kamp, ​​det er målet mitt. Jeg trenger å spille hver helg og streng matcher sammen for å utføre. Jeg er veldig lykkelig her. Det er en glede å spille med mine lagkamerater. Jeg er 100% i AS Monaco jeg drømmer om å vinne en tittel i år. »

HANS VANSKELIG PERIODE?

«Jeg kjempet og jobbet hardt for å komme tilbake. Alle hjalp meg i klubben. Jeg er takknemlig til dem alle.

Mitt mål er å gi det beste av meg selv. Det handler ikke om hevn. Det er en ny mulighet til å vise at jeg er i god form. »

T.Silva: En liten «Finale»

Thiago Silva kapteinen til Paris Saint- Germain, bli en viktig spiller for å stoppe spissene til Monaco © Foto: PSG

PSG – AS MONACO

«Denne kampen vil trolig bli et vendepunkt i sesongen, det blir som en liten finale for begge lag»

AS MONACO

«Monegasques er veldig sterke, noe de alltid har vært, men de har også en del kvaliteter, som de trenger å bevise.

– Jeg håper selvsagt at vi vil stå som vinnere av Ligue 1. Men denne sesongen vil det være vanskeligere ettersom Monaco,  spiller bra,og scorer mange mål. I starten på sesongen var det viktig for dem å bekrefte sine ambisjoner. »

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -