Kan dette talentet få sin debut i helgen?

379

Kan dette talentet få sin debut i helgen?

Denne helgen spilles fjerde runde av FA Cupen i England, og Derby åpnet ballet i går med et uavgjort hjemme mot Leicester. De resterende kampene spilles idag, i morgen og på mandag. En av de som kanskje gleder seg ekstra mye er 19-årige Axel Tuanzebe, som kan få sin debut på Manchester Uniteds A-lag mot Wigan på søndag.

Forsvarsspilleren som har statsborgerskap i både Kongo og England kom til United i 2013. Siden har han gått gradene i Manchester Uniteds ungdomsakademi, og ble senest denne sesongen gjort tilgjengelig for A-lags-spill. Tuanzebe var med i Jose Mourinhos tropp på sommerens treningsleir. Unggutten fikk spille de ti siste minuttene i pre-season kampen mot Wigan, hvor han tilsynelatende gjorde det bra.

Nicky Butt er leder for Manchester Uniteds akademi, men etter at Warren Joyce (som forøvrig står på motsatt banehalvdel på søndag) ga seg som trener for U23-gutta har Butt måtte steppe inn. Joyce hentet Tuanzebe opp til U23-laget i sesongen 2015/16, hvor han fikk tre innhopp. Siden da har den storvokste midtstopperen blitt fast inventar for Manchester Uniteds reserver, og spiller denne sesongen med kapteinsbindet. Om det har spilleren selv uttalt at han liker å «bosse» folk rundt.

Blir det debut denne helgen?

Denne helgen kan unggutten altså få sin A-lags debut for Manchester United, når hans gamle trener Warren Joyce tar turen til Old Trafford med sitt Wigan. Manager Jose Mourinho sa tidligere denne uken at Tuanzebe ikke er langt unna å få sin debut. Og Tuanzebe var på benken i torsdagens kamp mot Hull i ligacupen. Dersom 19-åringen får sin debut i søndagens kamp blir han den fjerde spilleren i Manchester Uniteds tropp som kommer opp fra klubbens akademi. Fra før av er det Jesse Lingard, Marcus Rashford, og Timothy Fosu-Mensah.

- Annonse -
Axel Tuanzebe leder an Manchester Uniteds U23-lag i en kamp mot byrival Manchester City tidligere denne måneden. Foto: Kristine Nymoen
Axel Tuanzebe:

Født: 14.11.1997

Nasjonalitet: Kongo/England

Posisjon: Forsvarsspiller

Kom til Manchester United: 1. juli 2013

 

Hva mener du? Er han klar for å debutere?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -