Unngår hard FFP-straff og får delta i Champions League

190

UEFA har kunngjort at Paris St. Germain har unngått å bli straffet med utvisning fra Champions League for FFP (Financial Fair Play), men at klubben må betale 60 millioner euro innen 30. juni.

Den europeiske domstolen for sport har etterforsket de franske ligamesterne på grunn av at de betalte store overgangssummer sist sommer, særlig på Neymar som knuste alle rekorder da han ble kjøpt fra Barcelona for 222 millioner euro.

I tillegg skal de nå betale for Kylian Mbappe, som spilte for laget sist sesong på lån fra Monaco før overgangen nå blir permanent.

Men Paris St. Germain har klart å få flere større kommersielle avtaler som har sikret at laget har gått i økonomisk balanse både i 2015, 2016 og 2017.

- Annonse -

Inneværende år er ikke tatt med i betraktning, noe som vil sende alarm til det qatarske hierarkiet som leder klubber.

Den franske klubben må selge spiller for å unngå og bli etterforsket også om et års tid, og målet er 60 millioner kroner inn på spillersalg.

Ledelsen i Paris St. Germain er mer enn fornøyd med resultatet av etterforskningen, skriver Marca, fordi de ikke tror det blir vanskelig å skaffe de ekstra millionene som skal til.

Goncalo Guedes er en spiller som trolig vil være veldig selgbar etter en meget god sesong på lån i Valencia, mens Napoli skal være interessert i Alphonse Areola.

Den økonomiske utviklingen i Paris St. Germain blir fulgt nøye i 2018/19-sesongen, men klubben får med den siste avgjørelsen delta i Champions League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -