Ny utsettelse i Milan-salg

132

Det er ikke over ennå! Fredag 3. mars skulle de kinesiske investorene betale 420 millioner og endelig fullføre kjøpet til AC Milan.
Likevel, som det har skjedd to ganger allerede i september og i desember 2016, ser det ut at SES-gruppe har fått nye vansker med å finne pengene.

Milan sine aksjeeierne skal likevel holde det planlagte møtet, men overgangens fremtid står i fare.

SES har bedt om en ny utsettelse på én måned og til gjengjeld skal betale ytterligere 100 millioner i enda et depositum til. Det samme forslaget ble godkjent av Fininvest og Milan i desember.
Alternativet er at fristen skal forbli og klubben skal nøye seg med hvilken som helst sum SES kommer til å betale, og de skal få resten senere.

Det er derimot usannsynlig at forhandlingene brytes av, selv om et slikt utfall kan være profitabelt for de nåværende eierne, som da skulle ha fått 200 millioner helt gratis. Likevel har det vært ganske klart at de fleste i Fininvest og til og med i Berlusconi-familie vil helst kvitte seg med en klubb de ikke har verken råd eller vilje til å eie lenger.

- Annonse -

Blandet ledelse, ukjente investorere

Det nye styret skal trolig fortsatt ha Silvio Berlusconi som honorær president og Yonghong Li visepresident. Tidligere Juventus, Napoli og Inter marketingdirektør Marco Fassone skal overta Adriano Galliani stilling som administrerende direktør.
Andre medlemmer skal være Han Li, Roberto Cappelli og Marco Patuano. Den sistnevnte er en ’debutant’ i fotball, mens den andre italieneren, en storkar i Unicredit-bank, var interim-president i Roma mens klubben var under administrasjon før James Pallotta tok over.

Investorene som faktisk skal sette pengene inn i SES-kassa er fortsatt mer eller mindre ukjente, bortsett fra ’mellommenn’ selskap i både Kina og Hong-Kong som har allerede dukket opp i fortid.
China Merchants Bank og Huarong, to større navn i økonomisk miljø, har allerede nektet sin involvering i saken.

Milan sin fremtid er fortsatt uklar og det er vel synd at en av verdens mest kjente fotballklubber, som vant, blant annet, 7 Mesterligaer, er innblandet i en slik situasjon.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -