Vålerenga tapte CL-drama

95
Vålerenga vant The Double i 2020. Arkivfoto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Vålerenga ledet 1-0 til pause mot danske Brøndby i Champions League sin 16.-delsfinale. Oslo-klubben spilte god fotball første kvarteret. De fikk også belønningen. Scoringen kom etter kvarteret spilt i Danmark.

Rikke Bogtveit Nygard ble lagt i bakken innenfor 16-meteren og Dejana Stefanovic tok straffesparket. Hun skjøt nede til venstre mens keeper gikk andre veien.

Utlikningen til 1-1 kom etter 78 minutters spill. Josefine Hasbo skjøt et nydelig skudd som var utagbart for Vålerengas keeper.

I første ekstraomgang hadde Synne Jensen et skudd i tverrliggeren etter cirka 93 minutters spill. Dejana Stefanovic hadde også en stor sjanse som ble reddet på streken. Ekstraomgangene ebbet ut med 1-1 og dermed ble det straffesparkkonkurranse.

Ingibjörg Sigudardottir scoret første mål i straffesparkkonkurransen for Vålerenga. Janni Thomsen scoret det andre og Synne Jensen det tredje. Rikke Nygard scoret det fjerde. Dessverre for Vålerenga så ble det en bom i straffesparkkonkurransen. Ulykkesfuglen ble Dejana Stefanovic. Dermed er det snipp, snapp ute.

Det er trekning 16. februar av åttendedelsfinalene og kampene skal spilles 3./4. og 11./12. mars. Finalen spilles på Gamla Ullevi 16. mai.