Våre tanker om Premer League starten

134

Vi har sett litt nærmere på hvordan lagene har gjort det de to første kampene, hva de gjør bra og hva som ikke er fullt så bra.

Tottenham

Tottenham har fått en glimrende start på sesongen! De slo West Ham 1-0 borte på Upton Park i første seriekamp, etter at de spilte over en omgang med en mann mindre, scoringen kom av nysigneringen Eric Dier. Denne helgen slo de QPR hele 4-0 hjemme, etter scoringer av Eric Dier, Nacer Chadli x2 og Emmanuel Adebayor. Tottenham har spilt en mye bedre fotball denne sesongen, enn de gjorde forrige sesong. Erik Lamela er tilbake etter en fryktelig sesong i fjor, med mye skader. Han har startet strålende og noterte seg for to målgivende mot QPR. Den nye spilleren Eric Dier kunne vel ikke fått en bedre start på Tottenham karrieren, han har scoret i begge kampene og det skal sies at han spiller høyreback. De har også holdt nullen i de to første kampene, som er veldig positivt, etter at de slapp inn alt for mange mål forrige sesong. Det er ikke mye å sette fingeren på etter denne starten fra Tottenham, men det er en ting. De sliter med å forsvare seg på innlegg fra kantene og har vært heldig, men det er det eneste. Tottenham ligger nå plassert øverst i Premier League.

Chelsea

- Annonse -

Stjernegalleriet til Jose Mourinho har startet akkurat som planlagt. De vant ganske greit 3-1 over Burnley på Turf Moor, etter scoringer av Branislav Ivanovic, André Schürrle og den nye spissen Diego Costa. Denne helgen vant de kontrollert 2-0 over Leicester hjemme, etter scoringer av Diego Costa og Eden Hazard. Chelsea er en av de store favorittene til å vinne seriegull denne sesongen og da må man ha 3 poeng mot lag som Burnley og Leicester og det klarte de veldig fint. Det var et stort spørsmål om Diego Costa ville lykkes i Chelsea denne sesongen, men det er vel liten tvil om at Diego Costa kommer til å score mye mål i år. En spiller som Jose Mourinho skal være glad for at han kjøpte er Cesc Fàbregas, han har vist at han er skapt for Premier League. Det som også er veldig positivt for Chelsea er at de har en enorm bredde i stallen og spillere som Willian, Filipe, Petr Cech og Ramires sitter på benken. En som kan skrytes opp i skyene etter de to første kampene er høyreback Branislav Ivanovic. Han er solid bakover og skaper veldig mye offensivt. Har ikke noe negativt om Chelsea etter deres seriestart. Chelsea ligger nå plassert på 2. plass.

Manchester City

Manchester City fikk en god start med 2-0 seier borte mot Newcastle på St. James Park, etter scoringer av David Silva og Kun Aguero. Denne uken tok de imot Liverpool hjemme, som endte med en strålende 3-1 seier, etter scoringer av Jovetic x2 og Aguero. Det som er veldig positivt med Manchester City er det defensive, de slipper til lite sjanser og det blir spennende å se hvordan den nye stopperen Mangala vil fungere sammen med kaptein Vincent Kompany. Manchester City har denne sesongen en sterk bredde i troppen, noe de også hadde forrige sesong. Dette er meget viktig, når man skal konkurrere i Premier League og Champions League. Det som skuffet meg litt mot Newcastle, var det offensive spillet til Manchester City, men dette var betydelig bedre mot Liverpool. Yaya Toure virker som en helt annerledes spiller enn i fjor, mye mindre vilje, som er litt synd for Manchester City. Manchester City ligger nå plassert på 3. plass

Swansea

Hva skal man si? Dømt ned av flere eksperter før sesongen, starter med 2-1 seier over Manchester United på selveste Old Trafford, etter scoringer av Gylfi Sigurdsson og Ki Sung-Yueng. Denne helgen slo de Burnley 1-0 hjemme etter scoring av Nathan Dyer. Kampen mot Manchester United var kanskje perfekt for Swansea! Manchester United med ny trener og tro, der «underdogs» Swansea har null press. De fortsetter med samme spillestil som i fjor og har mye ballen. De sjokkerte nok Manchester United litt, når det var de som tok styringen i kampen. Mot Burnley var de litt heldige, der Burnley var veldig nærme scoring flere ganger. De har mistet en god keeper i Michel Vorm, men fått inn en strålende erstatter i Lukasz Fabianski, som har vært solid. Det er vel ingen tvil om at det var lurt å hente Gylfi Sigurdsson fra Tottenham, som tidligere var på lån i Swansea. Han har vært strålende og vært veldig delaktig i Swansea sitt angrepsspill. Det jeg syns var veldig positivt mot Manchester United, var måten de presset United til å gjøre feil. Det eneste som har vært negativt for Swansea, var måten de la seg bak på mot Burnley. De lot Burnley komme til store sjanser, fordi de falt så lavt. Swansea ligger nå plassert på 4. plass.

Arsenal

Arsenal har fått en grei start på sesongen, men har vært heldige. De startet med 2-1 seier hjemme mot Crystal Palace, etter scoringer av Laurent Koscielny og Aaron Ramsey som scorte vinnermålet på overtid. Denne helgen fikk de virkelig kjørt seg borte mot Everton på Goodison Park, der de tilslutt fikk med seg 1 poeng, etter at de lå under 2-0. Scoringene kom fra Aaron Ramsey og Oliver Giroud. Det som har imponert meg er måten Arsenal har kommet tilbake, de lå under mot Crystal Palace, men vant tilslutt. De fikk med seg 1 poeng mot Everton etter to sene scoringer. Dette viser at viljen og vinnerinstinktet i laget er der. Aaron Ramsey er en spiller man har store forventninger til denne sesongen og han har vist at han er en klassespiller, så skal Arsenal vinne gull, må han fortsette i samme formen. Det er litt negativt også om Arsenal hittil. Det som overrasker meg mest er forsvarsspillet, mot Everton sleit de veldig med Naismith, Mirallas og Lukaku til tider. Forsvaret var langt i fra tett og det var lett å spille seg igjennom. De har også slitt med å komme til sjanser, fordi det er for lite bevegelse fra enkelte spillere. Ramsey er alltid på løp, men han kan ikke gjøre alt alene. Arsenal ligger nå plassert på 5. plass.

Hull

Laget som imponerte stort forrige sesong, fortsetter der de slapp! De startet med en sterk 1-0 seier borte mot QPR på Loftus Road, etter scoring av James Chester. Denne helgen fikk de det tøft hjemme mot Stoke, etter at forrige helgs helt James Chester fikk rødt kort etter kun 14. minutter. Det endte tilslutt 1-1, etter at de tok ledelsen ved Nikica Jelavic, men de klarte ikke å ro seieren i land. Seieren mot QPR var kanskje ikke helt fortjent, ettersom QPR skapte veldig mange sjanser og brente i tillegg et straffespark, men i fotball handler det om å score flest mål. De viser styrke mot Stoke, da de tar ledelsen med en mann mindre og holder det nesten inn til seier. Hull viser at de blir en vanskelig motstander for alle lagene denne sesongen, de spiller ganske defensivt, men taktisk bra. Det eneste jeg kan si negativt om Hull City er at de har et tregt forsvar, som kan bli straffbart senere i sesongen. Hull ligger nå plassert på 6. plass.

Aston Villa

De har fått en veldig god start med 4 poeng på de to første kampene. De startet med en sterk borteseier mot Stoke City på Britannia Stadium, der de vant 1-0 etter scoring av Andreas Weimann. Denne helgen tok de med seg 1 poeng hjemme mot Newcastle, etter at oppgjøret endte målløst. Det som er veldig positivt for Aston Villa, er at de har vært solide bakover. Forsvarskjempen Ron Vlaar har tatt styringen i forsvaret og har vært glimrende hittil. De har to backer i Alan Hutton og Aly Cissokho som har vært trygge bakover og spesielt Aly har vært med mye offensivt og slått mye gode innlegg. De rutinerte spillerne Kieran Richardson og Charles N’Zogbia spiller med en helt annen selvtillitt enn før. Charles N’Zogbia har vært god både offensivt og defensivt og lykkes mer og mer offensivt med sin hurtighet. Kieran Richardson endret helt spillestil og har blitt en «kriger». Han takler og vinner masse dueller, så det blir spennende om dette fortsetter. Det som ikke er så positivt er at Aston Villa har kun avfyrt et skudd på mål i de to første kampene og det var scoringen til Weimann. De spiller veldig defensivt og bruker Gabriel Agbonlahor mye i kontringsspillet sitt, men et skudd på mål holder, så lenge man vinner, så man kan ikke klage der. Aston Villa ligger nå plassert på 7. plass.

West Ham

West Ham fikk en tøff start på sesongen, da de tapte 1-0 hjemme mot London rivalen Tottenham. De spilte lenge med en mann mer og misset også et straffespark. Denne helgen var det mer å juble for, da de slo Crystal Palace 3-1 borte på Selhurst Park, etter scoringer av Mauro Zárate, Stewart Downing og Carlton Cole. West Ham skuffet, da de ikke klarte å utnytte at de var en spiller mer mot Tottenham, men det skal sies at det varte kun i 30 minutter, ettersom James Collins også ble utvist. Kampen de spilte denne helgen var veldig imponerende. Pasningene satt som de skulle og kontringsspillet var strålende. De skapte mye sjanser mot Crystal Palace og hadde 8 skudd på mål. Forsvarsspillet har vært som så de to første kampene, de gjør til tider noen rare avgjørelser. Et godt eksempel er scoringen til Tottenham forrige helg. West Ham ligger nå plassert på 8. plass.

Liverpool

De startet med 3 poeng hjemme mot Southampton, der de presterer en litt skuffende kamp. Scoringene kom av Raheem Sterling og Daniel Sturridge. De fikk det tøft borte mot Manchester City denne uken, der det endte med 3-1 tap. Zabaleta var mannen som scoret Liverpool sitt mål. Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Daniel Sturridge er spillere jeg har store forventninger til denne sesongen, de har vist et meget god samspill i Pre-season, men dette fikk vi ikke se så mye av mot Southampton eller Manchester City. Første seriekamp er aldri enkelt, spesielt ikke når du spiller foran 45.000 håpefulle fans på selveste Anfield. De spilte en god kamp mot Manchester City, men de tapte fordi City var mer effektive. Det som skuffet mest mot Southampton var måten de slapp Southampton til store målsjanser, som kunne vært ungått hvis man ikke hadde gjort unødvendig feil. Nå er Mario Balotelli klar for klubben, så det blir spennende å se hva han kan bidra med. Liverpool ligger nå plassert på 9. plass.

Everton

Everton har vært uheldig og udyktig i seriestarten. De startet med 2-2 borte mot Leicester på King Power Stadium, etter scoringer av Aiden McGeady og Steven Naismith. Denne helgen spilte de nok en gang 2-2, denne gangen var motstanderen Arsenal hjemme på Goodison Park. Scoringene kom av Steven Naismith og Seamus Coleman. Det som har vært positivt er det offensive spillet, de har skapt mange sjanser og scoret 4 mål på de to første kampene. Lukaku har ikke funnet nettmaskene enda, men det har den andre spissen Steven Naismith gjort i begge kampene. Everton har spilt med en stor ro og viser til tider fantastisk angrepsfotball. De som er meget negativt er måten de slipper Leicester og Arsenal inn i kampen igjen. Mot Leicester har de full kontroll, men slipper inn helt på slutten. Det samme skjer mot Arsenal, der de har spilt en strålende kamp, men rakner fullstendig de siste 10 minuttene og slipper inn to mål. Dette gjør at Everton kun har 2 poeng, når de burde hatt 6 poeng. Everton ligger nå plassert på 10. plass.

Sunderland

Sunderland har fått en fin start på sesongen. I den første kampen tar de med seg 1 poeng borte mot West Bromwich på The Hawthorns, etter at de får en sen 2-2 scoring. Scoringene kom av Lee Cattermole og Sebastian Larsson. Denne helgen tok de med seg et sterkt poeng mot Manchester United, kampen endte 1-1 og scoringen kom av City «floppen» Jack Rodwell. Det som er veldig positivt med Sunderland er viljen de viser! De havnet under i begge kampene, men kommer tilbake og tar med seg poeng. Det er aldri lett å møte Manchester United, så de kan være veldig fornøyde med det poenget de tok. Det som er litt bekymringsfullt er måten de slipper inn målene på. De sliter med å markere spillere i boks og blir straffet for det. Sunderland ligger nå plassert på 11. plass.

West Bromwich

West Bromwich har fått en grei start på sesongen. De startet med 2-2 hjemme mot Sunderland, der de slapp inn et mål sent i kampen. Scoringene kom fra Saido Berahino. Denne helgen tok de et sterkt poeng borte mot Southampton på St. Mary`s Stadium, etter en målløs fotballkamp. Saido Berahino er en spiller West Bromwich kommer til å få masse glede av, hvis han fortsetter slik han har startet, kan dette bli en verdifull spiller. Angrepsspillet til West Brom har vært bra, de har mange gode kombinasjoner. Forsvarsspillet til West Bromwich var mye bedre mot Southampton enn det var mot Sunderland, men holder forsvaret til West Bromwich Premier League nivå? De har to ferske Premier League backer, som det blir spennende å følge. De har et stopperpar som et veldig tregt og som jeg tror kommer til å få slite mot bedre motstand. West Bromwich ligger nå plassert på 12. plass.

Manchester United

Hva har skjedd med Manchester United? Manchester United hadde en forferdelig sesong i fjor og fansen hadde fått ny tro før denne sesongen, etter at Van Gaal tok over skuta, men det er null forandring fra i fjor! De startet sesongen med 2-1 tap hjemme mot Swansea, scoringen kom av Wayne Rooney. Denne helgen skuffet de nok en gang, da de kun klarte 1-1 borte mot Sunderland på Stadium of Light, scoringen kom av Juan Mata. Det er ikke mye positivt å si om Manchester United etter denne seriestarten. Midtbanen til Manchester United holder ikke nivå i det hele tatt. Darren Fletcher er ikke en spiller du kan ha i startoppstillinga hvis du skal komme topp 4 i Premier League, han gjør mange rare valg og mister ballen alt for ofte. Tom Cleverley er heller ikke en spiller som holder nivå, slår bort ballen alt for ofte. Det virker som han prøver å bli den nye Paul Scholes, men det funker dårlig. Hvor er viljen i laget? Det er null mening i det Manchester United driver med om dagen, hvor er pasningsspillet? De fremstår som et lag helt uten selvtillitt. Når de angriper, bruker hver spiller minst 3-4 touch og det blir null rytme i spillet. Jeg vil si at midtbanen kan ta en del av skylden, de bruker midtbanespillere som ikke har kreativitet. Nå er det en uke til overgangsvinduet stenger og er det en som MÅ handle, så er det Van Gaal. Det ryktes sterkt om at Di Maria er på vei og dette er en klassespiller. I mine øyne trenger de minst 1 midtbanespiller og en ny midtstopper. Det er to spillere som får godkjent etter denne forferdelig starten og det er Phil Jones og David De Gea. Hadde resten av laget hatt samme vilje som Phil Jones, så ville de prestert mye bedre. Manchester United ligger nå plassert på 13. plass.

Southampton

De har fortjent bedre enn resultatene tilsier. De startet med en vanskelig bortekamp mot Liverpool på Anfield, der de tilslutt tapte 2-1, etter scoring av Nathaniel Clyne. Denne helgen endte det målløst hjemme mot West Bromwich. Det var mange som spådde en tøff sesong for Southampton etter at de mistet mange nøkkelspillere i sommer, men det virker ikke som det har påvirket spillerne. I kampen mot Liverpool hadde de fortjent minst 1 poeng, der de var max uheldig. Etter at de utlignet tidlig i andre omgang, hadde de store sjanser til å ta ledelsen, men de ble ikke utnyttet og Daniel Sturridge sikret seieren for Liverpool. De hadde også en gigantisk mulighet rett før slutt, som utrolig nok ikke endte i scoring. Hjemmekampen mot West Bromwich var ikke like imponerende som mot Liverpool, så der var det greit at begge lag fikk med seg 1 poeng hver. Det som er imponerende er måten de hevet hodet på og går ut for å krige om poengene på Anfield, etter en veldig tøff periode. De spiller til tider strålende angrepsfotball og den nye spilleren Dusan Tadic kommer Southampton til å få mye glede av denne sesongen. Det som er litt negativt er at de slipper inn mål i unødvendige situasjoner, som kostet de poeng mot Liverpool. Southampton ligger nå plassert på 14. plass.

Stoke

Stoke har skuffet så langt. De fikk en dårlig start, da de tapte 1-0 hjemme mot Aston Villa. Denne helgen fikk de kun med seg 1 poeng borte mot Hull City på KC Stadium, der de spilte med en mann mer i ca. 75 minutter. De havnet under rett før pause, men fikk med seg 1 poeng etter en sen scoring av Ryan Shawcross. Det som er mest skuffende er at de skaper veldig lite og det er lite som stemmer når de angriper. De har handlet inn Bojan i sommer, men han har ikke slått til i starten av sin Premier League karriere. De virker veldig bra bakover, som de også har vært tidligere. Asmir Begovic som har stått glimrende de siste sesongene, har ikke fått en god start på sesongen. Han har vist svakt keeperspill og må dessverre ta begge målene på sin kappe. Stoke City har endret spillestill og har ballen mye mer enn før og mot Aston Villa hadde de 432 vellykkede pasninger, som man sjeldent ser fra Stoke City. Stoke ligger nå plassert på 15. plass.

Leicester City

De har virkelig gått i krigen! De fikk en god start hjemme mot Everton, da de fikk med seg 1 poeng på slutten. Den kampen endte 2-2 og scoringene kom av Leonardo Ulloa og Chris Wood. Denne helgen sto de foran en tøff oppgave, da de gjestet Chelsea på Stamford Bridge. De måtte tilslutt se seg slått 2-0. Leicester har fått et meget tøft kampprogam i starten og i neste runde møter de Arsenal. De har kjempet med klørne i starten og fikk med seg et viktig poeng mot Everton. De spilte også en veldig god kamp mot Chelsea, der de hadde store mulighet til å score. Det som er imponerende er måten de går ut på mot topplag som Everton og Chelsea. De viser at her skal det kjempes om poengene til siste slutt og dette må man gjøre, hvis man skal overleve i Premier League. Det er ikke så mye negativt å si om Leicester hittil. Målene de har sluppet inn har vært gode enkelt prestasjoner. Leicester ligger nå plassert på 16. plass.

Newcastle

Det er mye nesten med Newcastle. De fikk en tøff start hjemme mot fjorårets serieleder Manchester City, der de tapte 2-0. Denne helgen spilte de 0-0 borte mot Aston Villa på Villa Park, der de misbrukte store sjanser. De har gjort noen spennende signeringer i Remy Cabella, Emmanuel Riviere og Daryl Janmaat. Remy Cabella har vist at teknikken og tempoet er på topp, men han må også klare å score mål. Det samme gjelder Emmanuel Riviere som har vist mye muskler og tempo, men han mangler «det lille». Det laget som Newcastle har denne sesongen, virker solid og et lag som kan kjempe om Europa Leauge plass, men da må de utnytte sjansene sine bedre. I kampene mot Manchester City og Aston Villa hadde de store sjanser, men de ble misbrukt. Det positive er spillet til Newcastle, de viser til tider glimrende angrepsfotball og regissøren er ofte Remy Cabella. Newcastle er nå plassert på 17. plass.

Crystal Palace

De har vært alt for passive. De fikk en tøff start når de gjestet Arsenal på Emirates Stadium og tapte tilslutt 2-1, etter at Aaron Ramsey scoret på overtid. Brede Hangeland scorte Palace sitt mål. Denne helgen skuffet de veldig og tapte 3-1 hjemme mot West Ham. Det Crystal Palace har slitt med er markering i egen boks. Målene de slapp inn mot Arsenal kunne vært luket bort, hvis man hadde markert mannen sin. Både Laurent Koscielny og Aaron Ramsey fikk stå helt alene og sette ballen enkelt i mål bak Julian Speroni. Problemet mot West Ham var at spillerne ikke var på «hugget» i det hele tatt. Et godt eksempel på «passivt» spill av Crystal Palace er målet til Stewart Downing, der han får løpe helt fritt inn mot Palace sin 16-meter og avslutte enkelt ned i hjørnet, fordi ingen støtet på han. Dette forsvarsspillet minner meg veldig om Cardiff sitt i fjor og det endte med nedrykk, så her må de ta tak. Det som vært noe positivt også, de har et bra samspill, men sliter med å skape de store sjansene. Crystal Palace ligger nå plassert på 18. plass

Burnley

Har vært uheldige. De fikk en veldig tøff start, når Chelsea gjestet Turf Moor. Det endte med 3-1 tap, scoringen kom av Scott Arfield. Denne helgen tapte de 1-0 borte mot Swansea på Liberty Stadium. Det som har vært veldig imponerende er måten de har angrepet Chelsea og Swansea, de viser null frykt når de angriper. De startet glimrende mot Chelsea og fikk betalt for det, men Chelsea sitt stjernegalleri ble for tøft tilslutt. I kampen mot Swansea fikk de en tidlig scoring i mot, men viste vilje og skapte mange store sjanser i andre omgang og hadde fortjent 1 poeng. Det de har slitt med er løpene som har kommet bak forsvaret, som de har blitt straffet for. Markeringen har heller ikke vært så bra. Mot Chelsea slapp de inn to mål pga markering, som kunne vært unngått. Burnley ligger nå plassert på 19. plass.

Queens Park Rangers

Sliter med å spille som et lag. De fikk en skuffende start hjemme mot Hull City og tapte 1-0, der de misbrukte store sjanser og et straffespark. Denne helgen ble de rundspilt av Tottenham på White Hart Lane og tapte hele 4-0. Det er mange gode spillere i dette QPR laget, men for at det skal fungere, så må de klare å spille som et lag. Det skal sies at de spilte bra fotball til tider mot Hull City, der de tapte fordi Hull var mer effektive. Forsvarsspillet mot Tottenham var håpløst. Forsvarsfireren hang ikke sammen og de klarte ikke å følge løpene som kom bak forsvaret og det ble de straffet hardt for. Skal Queens Park Rangers hente poeng i år, så må de bli mer samspilte. QPR ligger nå sist i Premier League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -