Viktig Guingamp-seier og tøft utgangspunkt for PSG

99

Viktig Guingamp-seier og tøft utgangspunkt for PSG

Paris Saint-Germain spilte tirsdag kveld uavgjort hjemme mot Chelsea, mens Guingamp tok en sterk hjemmeseier over Dynamo Kyiv.

 

Paris Saint-Germain – Chelsea FC 

Tirsdag kveld var det duket for det som i utgangspunktet skulle være denne ukas mest spennende kamp. Begge lag ligger i toppen av hver sin liga, og begge lag har verdensklassespillere, men kampen resulterte i å bli en relativt kjedelig affære. Før kampen satt Chelsea som favoritter til å stikke av med seieren, ettersom PSG pådro seg noen skader på viktige spillere og hadde en kamp i beina tre dager før. Chelsea på sin side hadde en skadefri tropp og én ukes hvile. Begge lag var gjennom kampen lite velvillige til å angripe noe særlig, men det var PSG som til syvende og sist hadde de største sjansene. Det teller svært lite når man ikke klarer å produsere mer enn ett mål, og en får ett mål i retur.

- Annonse -

Chelseas angrep virket ikke særlig interesserte i å score mål, så da måtte muskeltrioen Terry-Cahill-Ivanovic fikse det selv. Etter litt over en halvtime spilt fikk John Terry ballen, slo den inn i feltet, Cahill flikker ballen videre med høyrefoten og Ivanovic stanger inn en 1-0-ledelse. Chelsea gikk til pause med en ledelse, men etter 55 min spilt ble Matuidi tredd fri på venstresiden som treffer en helt umarkert Cavani som enkelt kan sette inn utlikningen. Flere mål ble det ikke, og Chelsea har nå et svært godt utgangspunkt med uavgjort og ett bortemål. Ivanovic har selv uttalt at de nå har et svært godt psykisk utgangspunkt. Målene kan ses her.

 

Guingamp – Dynamo Kyiv

Guingamp tok torsdag kveld i mot det ukrainske topplaget Dynamo Kyiv velkommen til Stade du Roudourou. Kampen endte med tre mål, 7 gule og to røde kort, og når de to røde kortene blir tildelt Dynaom Kyiv i førsteomgang, gjør de det litt enklere for Guingamp å score.

Miguel Veloso scorer enkelt når han får en lav ball slått hardt inn i feltet og han står umarkert. Han bare pirker den inn etter 19 minutter. Etter rundt 40 min begynner temperamentet å øke: Yarmolenko får tildelt direkte rødt etter med å ha sparket ned Sankharé bakfra, og det blir ikke bedre når Balhenda fem minutter senere sparker etter Mathis etter en tøff duell. Fotball var ikke det viktigste for Kyiv i denne kampen. Andre omgang ble som et resultat av Kyivs sterkt reduserte antall spillere på banen, litt enklere, og det var først nå Guingamp først klarte å produsere målsjanser. Beauvue header inn utlikningen knallhardt etter 72 minutter, og tre minutter senere Sender Diallo Stade du Roudourou ved å heade inn ledelsen på en corner. Etter dette var det bare å sikre ledelsen for Guingamps del, mens Kyiv hadde nok med å forhindre flere mål. Høydepunkter kan ses her.

 

Guingamp måtte vinne denne kampen for å i det hele tatt ha håp om avansement. Det skal uansett bli svært tøft for åttendeplass-plasserte Guingamp å gjeste Olympiastadion og et Dynamo Kyiv-lag som leder den ukrainske førstedivisjonen med fem poeng over henholdsvis Shaktar Donetsk, Dnipro og Metalist Kharkiv. PSG for sin del må virkelig hente fram det de har for å slå Chelsea på Stamford Bridge. For de franske lagenes del blir dette svært tøffe utfordringer, men ballen er selvsagt rund.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -