VM 2018 – kvartfinalene er klare

1288

Med kampene og dramaene i går kveld over, har vi nå fått alle kvartfinalelagene på plass. Åttendedelsfinalene ble dramatiske og noen også overraskende. Tre av de åtte kampene ble avgjort på straffer. Blant de åtte lagene som nå er igjen har 5 av de vært i en VM-finale tidligere og fire av de har vunnet trofeet. Brasil, England, Frankrike og Uruguay har tidligere vunnet og Sverige har en finale i 1958 som de tapte for Brasil.

Kvartfinalene:

Uruguay mot Frankrike.
Et spennende oppgjør der Frankrike må sies å være den store favorittene. Uruguay har derimot kjempet de fleste ut av stilen og spilt god fotball og ikke minst fremstått som et lag. Det er beundringsverdi at et lite land med bare 3,5 mill. innbyggere har så mange gode spillere. Frankrike har nok et høyere toppnivå og kvalitet, men har ikke helt fått vist potensialet sitt i dette VM. De slo ut Argentina (4-3), men Argentina har ikke prestert godt i noen kamper i dette mesterskapet. For Uruguay er det viktig at Cavani blir klar igjen. Han er usikker pga. en skade han pådro seg mot Portugal, en kamp han scoret begge målene.

Belgia – Brasil
Storkamp – ingen tvil om det. Belgia fikk en nesestyver av Japan og røyk nesten ut. En kamp som var utrolig underholdende, men viste kanskje at forsvarspillet til Belgia ikke er helt patent til enhver tid. Brasil er den største favoritten hos bettingselskapene. De har begynt å få spillet til å sitte og hadde ikke så store problemer med Mexico. Brasil bør sammen med Frankrike ha mer å gå på. Vi har nok ikke sett deres toppnivå enda i dette mesterskapet.

- Annonse -

Vinnerne av disse to kvartfinalene møtes i semifinalen. Favorittene til å ta seg dit er naturlig nok Frankrike og Brasil på papiret, men vi minner om at Spania, Tyskland, Argentina, Portugal allerede er ute, så her kan alt skje.

Russland – Kroatia
Vertslandet har kommet lenger enn de fleste hadde forventet. De kom videre fra en enkel gruppe. De klarte og kjempe seg til uavgjort mot Spania for så og vinne straffekonkurransen. Kroatia har prestert bra. Det er et godt sammensatt lag med noen store stjerner. De gikk ubeseiret gjennom gruppen, men måtte ha straffekonkurranse for å slå ut Danmark.

Sverige-England
Det er en sterkt prestasjon av Sverige å komme til kvartfinalen. De vant sin gruppe der Tyskland kom sist. En sterk prestasjon mot Mexico der de a\vant 3-0. Tapte for Tyskland og klarte og dra i land 1-0 seier over Sveits i går. En kamp som er en av de kjedeligste så langt i VM. Sverige spiller ikke akkurat underholdende fotball, men det er resultatene som teller. England slo to lag de «skulle» slå i gruppespillet og tapte for Belgia. I går kveld ledet de 1-0 over Colombia til langt ut i overtiden, så gikk også den kampen til forlengelse og straffer.

Av de to siste kvartfinalene ser det ut til at semifinalen skal spilles mellom Kroatia og England, men igjen – alt kan skje.

Selv om mange store nasjoner allerede er slått ut, vil vi få mange interessante kamper likevel. Skal vi foreslå at fra den ene siden så står finaleplassen mellom Frankrike og Brasil og fra den andre siden har vi Kroatia og England som de heteste kandidatene.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -