VM-fortellingen fortsetter i Qatar

366

Et legendarisk sluttspill

Det er få turneringer som er like viktige som verdensmesterskapet i fotball for herrer som arrangeres hvert fjerde år. Turneringen skal i år finne sted i Qatar og starter med et brak i midten av november. For deg som er interessert i toppfotball av ypperste klasse så er dette en fin anledning til å få med deg noen av de største navnene i aksjon.

For nordmenn er det kanskje ekstra stas at England har klart å kvalifisere seg når turneringen blåses i gang. Dette er særlig interessant for fotballfans som følger med på Premier League, noe som mange norske fotballentusiaster gjerne gjør. England har en lang og rik historie når det kommer til fotballmesterskap. Enten det er snakk om fadesene i 1998 eller 2002, så er det hevet over enhver tvil at England er et lag mange følger litt ekstra med på.

 Kilde – Unsplash

En turnering med sterke historiske røtter

Turneringen er delt inn i åtte grupper som hver består av fire lag. Det vil si at det totalt er 32 landslag som vil kjempe om den gjeve tittelen som verdens beste landslag i fotball. Det er alltid en rekke spekulasjoner knyttet til hvem som er favoritten i et mesterskap slik som VM. Noen eksperter mener at Frankrike er en klar favoritt ettersom de vant forrige finale for fire år siden. Andre eksperter har større tro på lag som Spania, Tyskland eller Brasil som alle har en rik historikk når det gjelder å vinne titler i verdensmesterskap.

- Annonse -

Brasil er det landet med flest VM-titler bak seg. Totalt har landet sikret seg 5 titler og deltatt i 6 finaler. Tyskland er nummer to, de har vunnet 4 titler gjennom opp gjennom, men deltatt i hele 8 finaler. Italia har også 4 titler og totalt deltatt i 6 mesterskap. For deg som har interesse for odds og fotballstatistikk så kan et fint startsted være https://www.oddsnet.com/bonuser hvor du finner en rekke tips og informasjon knyttet til alt du lurer på rundt fotballfaglige spørsmål. Her finner du også en bred gjennomgang av gode bonustilbud og ordninger for deg som vil kunne tippe på kampene som finner sted i Qatar, du finner mer informasjon om fotballagene på denne www.dagsavisen.no/sport/.

Kilde –  Unsplash

En turnering med begrenset nordisk deltagelse

Når det gjelder land fra vår del av kloden, så er det kun Danmark som har klart å kvalifisere seg til en plass i turneringen. Du finner verken Norge, Sverige eller Finland når fløyta blåser i gang dette mesterskapet. Det betyr også at kjente fjes slik som Erling Braut Haaland eller Martin Ødegaard ikke får kastet glans på turneringen. Begge spillerne har opplevd en fantastisk periode i sine respektive klubber, Manchester City og Arsenal.

Kilde – Unsplash

Sammendrag

Når VM sparkes i gang om drøye måneden så markerer det fortsettelsen av en tradisjonsrik og historisk turnering som har betydd mye for utbredelsen av fotball over hele jordkloden. Uansett hvor du bor i verden så har mange et nært forhold til denne turneringen og den er viktig for å krone hvilket land som har det beste landslaget. Dette mesterskapet ligger an til å bli et av de mest jevne på mange år, noe som gjør det ekstra spennende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -