West Ham United med sterk hjemmeseier mot Arsenal

161

På en dag der det ble tilskuerrekord på London Stadium med West Ham som vert, skulle hjemmefansen få enda mer å glede seg over. Kampen endte med seier og 1-0 til West Ham mot storlaget, Arsenal.

Det ble skrevet historie på London Stadium i dag da stadion fikk besøk av 59,946 tilskuere til kampen mellom West Ham og Arsenal. Førstnevnte klubb har aldri hatt besøk av så mange tilskuere mens de har spilt kampene sine på der. Det kan godt være at det var nettopp det The Hammers trengte. De vant kampen og tok med seg alle poengene.

Overskriftene før kampen handlet derimot mest om Samir Nasri. Franskmannen som nesten nettopp skrev under kontrakt med West Ham skulle få sin Premier League-debut mot hans tidligere klubb. Hos Arsenal-supporterne gikk diskusjonen mest rundt hvorfor Mesut Özil ble utelatt enda en kamp av diffuse årsaker.

Første omgang
Kampen startet med sjanser begge veier, men det var Arsenal som hadde størst sjanser de 20 første minuttene. Blant annet kom Alexandre Lacazette løpende med ballen inn mot midten av boksen. Han fikk først avfyrt et skudd rett på Lukasz Fabianski som ga retur og en ny mulighet for Lacazette, men andre forsøk gikk langt over.

Samir Nasri fikk også en stor mulighet da han mottok en pasning inn i boksen fra Marko Arnautovic, men debutantens avslutning gikk til side for mål.

Litt senere skulle samme mann legge igjen ballen til Felipe Anderson, som for øvrig spilte seg inn som en av banens beste. Brasilianerens avslutning fra utenfor 16-meteren var hard, men ikke presis nok denne gangen.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Som de fleste andre ganger denne sesongen, ledet ikke Arsenal ved halvtid.

Andre omgang
Det tok ikke lang tid fra andre omgang sattes i gang til skåringen kom. I det 48. minutt mottok Felipe Anderson ballen fra en corner og la inn. Granit Xhaka var der for å klarere, men headingen gikk rett i Samir Nasri som fant Declan Rice(19). Den unge forsvarsspilleren avsluttet kontant og skåret så sitt første mål for West Ham noensinne. 1-0.

Arsenal presset på for utligning. De satte blant annet inn Aaron Ramsey og Lucas Torreira på banen for å få til en siste sluttspurt. Det ble uten hell.

Sterk hjemmeseier
En sterk forsvarsprestasjon av de Bordeaux-røde og en skåring fra et irsk talent ble dermed nok til å kneble laget som for øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League. West Ham kan feire 3 viktige poeng, mens Arsenals trener, Unai Emery nok reiste hjem med mange problemstillinger i hodet.