Ydmykt av Atalanta, Juventus røk ut av Coppa Italia

142

Tre cupbomber på tre kamper i Coppa Italia kvartfinaler.

Atalanta rundpilte Juventus og slo seriemestere 3-0. Et resultat som ikke lar mye rom til tolkninger og unnskyldninger.
Juventus gjentok omtrent samme kamp de hadde forrige søndag mot Lazio: tunge bein og tomme hoder. Alle virket slurvete og rufsete. I Bergamo var derimot vertene nådeløse og fokuserte hele 90 minutter og tillot Ronaldo og co. ikke en eneste storsjanse.
På den andre siden var Juventus-forsvar i dyp krise. Chiellini måtte gi seg etter 27 minutter pga skade. Innbytter Joao Cancelo, matchvinneren på Stadio Olimpico, hadde en elending kveld. Han gikk bort ballen som førte til Castagnes 1-0 og var bestandig utrygg i hver eneste involvering.
Et nytt balltap bare ett minutt etter scoringen gikk Duvan Zapata sjansen til å doble ledelsen. Juventus’ trener Allegri mente at det var frispark på Dybala i begynnelse av angrepet, han protesterte med fjerdedommeren og fikk marsjordre.

Andre omgang burde ha sett Den Gamle Damens revansje men det kom aldri. Et par halv-brukbare situasjoner som Atalanta kunne lett behandle.
På tampen fikk til og med Zapata sitt andre for kvelden, igjen på en gedigen forsvartabbe. De Sciglio bommet på en enkel tilbakepasning og det var bare barnemat for spissen foran Szczesny.

Juventus røk ut av Coppa Italia etter en tam innsats uten unnskyldninger. Formkurven peker kraftig ned, skadelista blir lenger og mørke tankene kan fort dukke opp. Den unnvikende Treble har sluppet allerede. Mesterliga er drømmen, men en som kan forsvinne like fort. Spesielt med slike råtne prestasjoner.

Atomisk cupbombe i Firenze

Seriemesternes flopp er en mager trøst for begge Napoli og Roma.
Ancelottis gutter røk ut av Cupen i går mot Milan. Nysigneringen Piatek viste umiddelbart at han er verdt 35 millioner og senket Italias nummer to uten å risikere mye.
Bare blåbær hvis sammenliknet med Romas mareritt i Firenze i dag.
Federico Chiesa styrte kampen retning Fiorentina allerede i første omgang. Kolarov reduserte men etter 3-1 snakket Edin Dzeko seg til et dumt rødt kort. Da gikk Roma i oppløsning. De slapp inn fire mål til for et 7-1 juling som minner det historiske tap på Old Trafford.
Trener Eusebio di Francescos jobb er igjen i fare.

Inter og Lazio spiller for siste plass i semifinaler i en endelig uforutsigbar Coppa Italia etter mange år av Juve-dominans.