Zidane’s “svarteliste”

377

I Madrid går de bare og venter på at sesongen skal være over. I disse dager hvor titlene skal begynne å avgjøres er ikke de hvite fra Madrid med i noen av turneringene. Dette har vært en svart sesong for et lag som alltid MÅ vinne en tittel.

- Annonse -

Hva har egentlig skjedd med Madrids stolthet? De vant Champions League i mai i fjor, etter det har det meste gått trått. Zidane avsluttet sin trenergjerning, og de kuppet Spanias landslagssjef, Lopetegui, kun to dager før VM startet. Svært uheldig håndtering fra Perez side. Lopetegui mistet to av fotballverdens største jobber på under et halvt år. Solari tok over, men klarte aldri å løfte laget igjen. I stedet skapte han nok en del misnøye blant de etablerte stjernene som bl.a. Isco, Bale, Marcelo som fikk veldig lite spilletid. Solari ble byttet ut med Zidane etter at de røk ut for Ajax i CL. To trenerbytter i løpet av en sesong sier litt om at det har vært tøffe tider i klubben.

Ingen forsterkninger på laget gjennom flere sesonger. Svært få nye spillere har kommet inn og satt sitt preg på laget. Ronaldo gikk til Juventus og det er trolig den aller viktigste forklaringen. Ingen erstatter kom inn etter at det ble klart. De var merkelig passive på overgangsmarkedet. Det var mange av oss som trodde at flere av spillerne skulle heve seg som følge av å komme ut av Ronaldos skygge. Bale, Isco, Asensio er noen av de. Ingen av de har hevet seg, snarere tvert om. Modric ble kåret til verdens beste fotballspiller etter innsatsen for Kroatia i VM. Det tålte han åpnebart ikke, for han har kun vært en skygge av seg selv denne sesongen.

Zidane har i henhold til informerte journalister i Spania levert en “svarteliste” til Perez med hvilke spillere han vil kvitte seg med til sommeren. Mange mener at han nå begynner å gi signaler gjennom lagutakene sine hvem som står på den listen. Bale, Mariano, Ceballos og Llorente er de som visstnok ikke er med i Zidanes fremtidsplaner.

Zidane har trolig fått forsikringer om at han skal få bygge et nytt lag. Uten det, hadde han aldri kommet tilbake. Real Madrid har vært svært lite aktive på overgangsmarkedet i lang tid. Denne sommerens er det stor sannsynlighet for at Real Madrid blir en av de store aktørene. Mange spillere skal ut, og mange skal inn og vi snakker nok noen veldig store navn.

Joao Felix fra Benfica, en ungutt som sammenlignes med Mbappe er et hett navn om dagen. Luka Jovic er en ny og ung “nr. 9”. Lånt ut fra Benfica til Frankfurt. Christian Eriksen  fra Tottenham nevnes stadig oftere. Pogba (Man. U) er også hyppig nevnt som et mulig target. Mauro Icardi fra Inter er også en spiller som nevnes ofte. I tillegg så er det mye som tyder på at Hazard er nærme en overgang fra Chelsea. Om ikke det lykkes så er Mane fra Liverpool et alternativ.

En ting er sikkert, det blir en spennende sommer selv om det ikke er noen mesterskap å glede seg til.

Kommentarer

kommentarer