Zlatan matchvinner da Manchester United vant Community Shield!

581

Den svenske 34-åringen Zlatan Ibrahimovic scoret vinnermålet da Manchester United sikret sitt første trofé denne sesongen. Etter å ha vært usynlig store deler av kampen dukket spissen opp på et innlegg fra Antonio Valencia 8 minutter før slutt. Svensken tok godt vare på muligheten og headet ballen i mål forbi en sjanseløs Schmeichel.

Det var knyttet mye spenning til Community Shield oppgjøret mellom regjerende ligamester Leicester og regjerende FA-Cup mester Manchester United, noe som ble gjenspeilt de første ti minuttene av kampen. Men etter hvert kom begge lag mer og mer i gang, og den første virkelig store sjansen kom til Leicester etter drøyt 20 minutters spill. Leicesters Shinji Okazaki vant en hodeduell mot Ibrahimovic inne i feltet og fikk styrt ballen i tverrliggeren. Angrepsrekken til forrige sesongs ligamestre så ut til å ha fått nok hvile denne sommeren, og både Vardy og Mahrez yppet seg mer og mer fremover på banen.

Etter halvtimen spilt kom det første målet og det var av det vakre slaget. Jesse Lingard plukket opp ballen ved midtsirkelen og fintet seg på lekkert vis forbi Leicesters forsvarsrekke, før han satte ballen iskaldt til side for Schmeichel og i mål. Scoringen kom i en periode hvor Leicester dominerte spillet, og det viser igjen hvor fort fotballen kan svinge. Det ble ikke gjort noen bytter før lagene ruslet inn i garderoben etter en ferdigspilt første omgang.

Jesse Lingard åpnet scoringskontoen med et lekkert raid. Foto: Skysports

Men da lagene entret gressmatta på Wembley, klare for den andre omgangen hadde Leicester gjort to endringer. Debutantene Musa og Gray kom innpå til fordel for Okazaki og Albrighton, og markerte seg med en gang. Som det ble diskutert før kampen så satset Leicester mye på kontringsfotball i fjor, og det er nok ikke lite sannsynlig at det også blir taktikken i år. For med Mahrez, Gray og Vardy på topp produserte Leicester flere farlige sjanser utover i den andre omgangen. Og disse sjansene kom etter lange baller og hurtige løp fra angrepsrekka til «The Foxes».

- Annonse -
Jamie Vardy runder De Gea og setter inn sitt første mål for sesongen. Foto: Skysports

Manchester United så ut til å ta det litt roligere, og etter 50 spilte minutter klønet Fellaini det  skikkelig til da han forsøkte å sende en pasning tilbake til keeper De Gea. Fart er Leicesters fremste våpen, og Vardy utnyttet Fellainis svake pasning på best mulig vis. Spissen rundet United-målvakten og sendte Leicester fansen til himmels med sitt første mål for sesongen. Etter utligningen gjorde begge managerne noen bytter og kampen bølget litt mer frem og tilbake. Den største applausen i løpet av kampen på Wembley kom da de engelske VM-vinnerne fra 1966 dukket opp på storskjermene. Som noen kanskje vet, så er VM-gullet fra 1966 det eneste internasjonale gullet det engelske landslaget noensinne har vunnet.

En som har vunnet mer enn ett gull i internasjonal fotball er spissen Zlatan Ibrahimovic. Før Community Shield kampen stod han oppført med tilsammen 30 trofeér vunnet i Spania, Italia og Frankrike. Svensken sa før kampen at det ikke skulle stoppe der og i det 82. minutt var det nettopp han som skulle avgjøre kampen. For etter et lite rykk fra Antonio Valencia på utsiden av 16-meteren fikk ecuadorianeren lagt inn ballen foran mål. Ibrahimovic vant den påfølgende hodeduellen med Leicester-kapteinen Wes Morgan og satte ballen via stangen og i mål. Wembleys røde tilhengere eksploderte og Uniteds nye manager Jose Mourinho kunne løfte armene i været. Leicester skapte noen farlige dødballsituasjoner i sluttminuttene, men maktet ikke å score flere mål i deres første Community Shield kamp. Dermed endte det med seier til de røde djevlene fra Manchester.

Zlatan Ibrahimovic jubler etter å ha scoret vinnermålet for Manchester United i Community Shield 2016. Foto: Skysports

Seieren betyr at Manchester United sikret seg sitt første trofé for sesongen, og at forspranget på rekorden med flest Community Shield seirer fortsetter å øke.

 

PS: Paul Pogba ble underveis i kampen meldt klar for medisinsk test, og det skal nå bare gjenstå formaliteter før han er Manchester United-spiller igjen.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -