Advocaat ny manager i Sunderland

163

Advocaat ny manager i Sunderland


Det sviende 0-4 tapet for bunnkollega Aston Villa ble Gus Poyet’s siste som sjef i Sunderland. Nederlandske Dick Advocaat er erstatteren.

Én seier på de siste tolv kampene og nå sist et skrekkelig 0-4 resultat hjemme for Aston Villa ble dråpen for Gus Poyet i Sunderland. Atmosfæren på Stadium of Light lørdag var både amper og trist. Sinte supportere prøvde å ta seg inn til Sunderland-benken og svært mange forlot stadion før dommeren blåste til pause. Derfor så nok ikke Sunderland-styret noen annen utvei enn sparken for Poyet, mannen som forøvrig på mirakuløst vis berget klubben unna nedrykk forrige sesong.

Lang CV

Erstatter Dick Advocaat har en lang CV og han blant annet vært manager i PSV, Rangers, Gladbach og russiske Zenit. Har også vært landslagsjef for nasjoner som Sør-Korea, Belgia, Nederland, Russland og Serbia. Han har vunnet flere trofeer med både Zenit, Rangers og PSV. Flest i hjemlige ligaer, men da han styrte Zenit i Russland vant han UEFA-cupen i 07/08 og supercupen samme året. Det er ingen tvil om at Sunderland her har fått tak i en manager med mye erfaringer fra det øverste nivået.

- Annonse -

– Dick har en utrolig god CV og en bred erfaring som manager på det høyeste nivået. Nå har klubben ett mål, og det er å klatre på tabellen og alle er fokuserte på oppgaven vi har foran oss, sa styreleder Ellis Short om ansettelsen av 67-åringen.

– Jeg kan ikke vente med å komme i gang

Advocaat kan i følge britiske Daily Star, vente seg en bonus på 500 000 pund om han berger klubben unna nedrykk til Championship. Nederlenderen gleder seg stort til utfordringen som ligger foran han.

– Sunderland er en stor klubb og jeg ser virkelig frem til denne utfordringen. Vi må nå fokusere på lørdagens kamp og jeg kan ikke vente med å komme i gang, fortalte han til klubbens hjemmesider.

Den rutinerte 67-åringen er bare ansatt på en kontrakt ut sesongen og det har allerede vært spekulert i hvem som tar over etter sesongen. Navn som Sam Allardyce, Steve McClaren og Michael Laudrup har alle vært nevnt på ryktebørsen, men skulle Sunderland rykke ned spørs det uansett hvor interessant jobben er for de nevnte herrene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -