Blackburn beholdt plassen: – Fantastisk følelse

422
Sondre Tronstad kunne slippe jubelen løs etter at Championship-kontrakten var sikret. Foto: Skjermdump, Youtube.

Blackburn Rovers overrasket med en solid 2-0-seier borte over Leicester City i dagens kamp på King Power Stadium. Kampens første omgang var jevn og uten scoringer, med begge lag som viste defensiv soliditet, men manglet det lille ekstra foran mål.

Sondre Tronstad spilte hele kampen for Blackburn i sin midtbaneposisjon og imponerte igjen:

– Det var en tøff kamp, men vi hadde en god kampplan. Vi lå kompakt og forsvarte oss godt, og tok vare på kontringene, eller i allefall to av dem som var nok i dag, sier en svært fornøyd Tronstad til Fotballnerd.no

Situasjonen endret seg i andre omgang da Blackburn økte presset og begynte å skape mer markante sjanser. Sammie Szmodics, som var kampens stjerne, åpnet scoringskontoen for Blackburn i det 68. minutt. Han fant rom og skjøt et velplassert skudd som gikk forbi Leicester-keeperen. Leicester forsøkte å svare, men Blackburns forsvar stod godt imot presset.Blackbutn

Mot slutten av kampen, da Leicester presset på for en utligning, slo Blackburn tilbake på en dødelig kontring. I kampens sluttsekunder, i det 94. minutt, sikret Joe Rankin-Costello at Szmodics fikk en god pasning som han omdannet til sitt andre mål for dagen, og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Sammie Szmodics har hatt en imponerende sesong, og kronet det hele med toppscorertittelen i Championship med 27 mål.

– Det er helt enormt det han har levert. Han har en energi ut av en annen verden, og det er alltid noe som skjer rundt ham. Han er helt gal og lagets klovn, fortsetter Tronstad med et glimt i øyet.

Tror du at dere får beholde Szmodics neste sesong?

– Det tviler jeg sterkt på, fortsetter Tronstad

Nordmannen har fått bra med tillit av Blackburn manager John Eustace denne sesongen med 36 ligakamper.

– Ja jeg føler at jeg har hatt en god sesong, avslutter Tronstad beskjedent.

Denne seieren ga Blackburn tre verdifulle poeng som dermed unngikk nedrykk, mens Leicester må reflektere over deres tilnærming etter et sjokkerende hjemmetap. Med tanke på deres posisjon i toppen av tabellen, var dette en kamp Leicester forventet å dominere, noe som gjør nederlaget enda mer følbart. Allikevel Leicester er klare for Premier League.

Engelsk fotball diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som følger engelsk fotball