Frankrike drar det i land etter en vanskelig start på kampen.

187

FOR EN START PÅ DENNE KAMPEN! Bare et drøyt minutt hadde gått av kampen da dommer blåser straffe til Irland. Pogba løper litt klønete ned Shane Long og avgjørelsen ser korrekt ut. Straffen settes inn av Robert Brady. Helt utagbart for Lloris, knallhardt og stang inn. En formidabel kalddusj for vertslandet Frankrike. Vi snakker om to lag med veldig store forskjeller. Det franske laget bestående av store stjerner fra Europas toppklubber, mens Irland har hentet de fleste av sine spillere fra Championship i England (nivå 2) samt noen fra Premier League. I utgangspunktet skal det være stor forskjell på disse lagene. Med et mål så tidlig i kampen, så ville man tro at Frankrike skulle skape et enormt press på lille Irland, men det var ikke så mye de klarte å få til av store sjanser. Lagene gikk til pause med 1-0 til Irland.

Frankrike bytter ut Kante med Coman i pausen for å få noe mer trykk fremover, noe som ser ut til å virke for hjemmelaget. Første store sjanse kommer ved at Payet legger inn fra venstre og en stuss i midten gjør at ballen faller ned på bakre stolpe. Der kommer Koscielny stupende inn, men akkurat 2 cm for kort. Irland kontrer og får til et farlig innlegg som Lloris får slått bort foran to irer på far inn. Stor mulighet!. Men Frankrike presser på. Etter 58 minutter fikk de lønn for strevet. Et perfekt innlegg fra Sagna til Griezmanns hode. En fantastisk heading fra 10 meter, meget velplassert og hard. 3 minutter senere er samme mann på farten igjen. Oppspill mot Giroud, som header meget godt ned til Griezmann på løp og ganske alene. Han setter kontrollert inn 2-1. Etter 65 minutter er han der igjen. På vei gjennom alene, blir felt rett utenfor 16 meteren. RØDT KORT til Shane Duffy som hindrer Griezmann hat-trick. Frisparket fra 17 meter blir det ikke noe ut av. Resten av kampen blir enveiskjøring. Frankrike skaper en del sjanser. Gignac har kommet inn for Giroud og presenterer seg raskt med et skudd i tverrliggeren. Rett etter var Griezmann nære på få sitt hat-trick på et innlegg fra Payet. Etter 85 minutter får Gignac en kjempemulighet på et innlegg fra Matuidi. Der skulle han ha scoret. Griezmann som er dagens mann fikk nok en sjanse til å sette sitt 3. mål på overtid, men en kjemperedning av Randolph hindrer det.

Frankrike vinner fortjent til slutt, selv om gjorde det vanskelig for seg selv i begynnelsen av kampen. Irland kjempet godt, men med 10 mann ble det for vanskelig. Frankrike skal møte vinneren av England/Island.