Frankrike slår Uruguay og er i semifinalen

148

(Uruguay – Frankrike 0-2) En scoring etter et frispark og en gigantisk keepertabbe var nok: Frankrike er i semifinalen i VM. Laget slo Uruguay fortjent, men uten å briljere.

Det franske forsvaret virket uorganisert i begynnelsen. Uruguay kom til noen avslutninger, uten å ha store muligheter.

Den første store sjansen hadde Mbappé etter et kvarter. 19-åringen stod helt umarkert i sekstenmeteren, og avsluttet med en dårlig heading i stedet for å ta ned ballen.

Etter hvert tok Frankrike styring i kampen. Uruguay stengte midten med mange spillere, og tvang Frankrike til å bruke kantene. Franskmennene slo en del høye innlegg på Giroud, men Uruguays forsvar plasserte seg bra og hadde kontroll på de franske innleggene.

Det var likevel ved en heading at Frankrike tok ledelsen. Fem minutter før pausen slo Griezmann et presist innlegg på Varanes hode, og derfra gikk ballen i mål. Scoringen kom litt ut av ingenting, ettersom den var kampens første målsjanse på 25 minutter.

Tre minutter senere måtte Lloris vise fram sin klasse, etter et frispark på den andre siden. Tottenhams målvakt reddet headingen av Caceres mesterlig.

I andre omgang skjedde det lite, før Muslera fikk en hovedrolle han neppe hadde ønsket. Griezmann skjøt fra utenfor sekstenmeteren, og skuddet var egentlig keepermat. Muslera nærmest bokset ballen i eget mål – kanskje VMs største keepertabbe så langt.

Også deretter hadde Frankrike kontroll, selv om de ikke hadde mange muligheter. Tolisso kunne ha økt, men siktet litt for høyt fra grensen til sekstenmeteren. Uruguay klarte ikke å skape noen farlige situasjoner i andre omgang. Frankrike vant fortjent, og møter enten Brasil eller Belgia i semifinalen.