NM Kvalifisering 2017: Hinna-Madla og Redalen-Kolbu/KK avgjort på straffespark.konk.

291

Torsdagskveld ble det spilt 3 kvalifiseringskamper i Cupen og to av kampene måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Redalen IL Fotball, som spiller i Norsk Tipping-ligaen (3.div), møtte Kolbu/KK (4.div) på Vardal kunstgress. Etter 90 spilte minutter, sto det 2-2 der Fredrik Sandvik Haganæs og Tor Håkon Sveen var målscorere for Redalen IL Fotball, mens Michael Urrang og Simen Sønsteby scoret for Kolbu/KK.

Etter 104.min finner Daniel Amlien nettmaskene og 3-2 til favoritten, men Kolbu/KK vil ikke gi seg og utligner til 3-3 i det 108 min ved Henrik Gram Myhre.

Redalen IL Fotball vinner til slutt 11-10 etter straffersparkkonkurranse, etter at Redalen IL Fotball scoret på alle sine 8 straffer, mens Kolbu/KK bommet den ene gangen.

fotballnerd fikk en kommentar fra Redalen IL Fotballs trener, Helge Andrè Jøndal, etter kampslutt: – De 60 første minuttene er vi veldig gode og bør avgjøre kampen, men Kolbu er effektive og oppofrende i egen boks og holder unna. Vi fikk tidlige skader og måtte gjøre byttene våre, noe som gjør at vi spiller siste 20 min med 10 mann. I ekstraomgangene går to nye spillere ned for telling og vi avslutter med 8 spillere + 3 stykker som er skadet, som står utpå der. Vi rir av til straffekonk og vinner den kontrollert med 8 gode straffer, avslutter Jøndal til fotballnerd.no

I kampen mellom Hinna IL Fotball (4.div) og Madla (3.div), måtte det også straffespark-konk til for å avgjøre cupkampen, etter at det sto 3-3 e.e.o. Vi får opplyst fra Madla IL om at Hinna vant 7-4 tilslutt og er videre til neste runde i NM Kvalik.

I den tredje kampen mellom Klepp (4.div) og Lura IL (3.div), ble det favorittseier etter at Lura IL dro hjem igjen med 4-2 seier e.e.o. Det sto 1-1 etter 90.min. Først scoret Klepp ved Erik Hatteland etter 13 min, mens Jules Fernand Mandou Sambou utlignet i det 72.min.

Klepp gikk opp til 2-1 i det 95.min ved Arve Gimre, og får utvist sin spiller, Hugo Waaland i det 105.min etter 2 gule kort. Alf Jakob H. Aano utligner for Lura IL etter 110 min, og minuttet etter, scoret Michael Andre Bekke for bortelaget fra Stavanger. Nevnte Aano scorer sitt andre mål for kvelden i det 118.min, og Lura IL vinner 4-2 til slutt. Lura IL er dermed klare for 2.runde av NM kvalik.