Premier Leagues 26. runde

148

Chelsea er i ferd med å avgjøre årets Premier League, Tottenham og Harry Kane prøver å henge seg på, mens kampen i bunnstriden lever i aller høyeste grad.

Chelsea fosser videre mot seriegull etter å ha slått Swansea 3-1 hjemme på Stamford Bridge lørdag. Det var en fortjent seier for Antonio Contes menn, selv om Swansea-keeper Lukas Fabianski hadde en tabbe som førte til at Pedro sendte ligalederne tilbake i ledelsen. Cesc Fabregas scoret det første målet før Fernando Llorente utlignet på overtid av overtiden i første omgang. Diego Costa satte spikeren i Swansea-kisten med sin 3-1 scoring i det 83. minutt.

Romelu Lukaku og Idrissa Gueye scoret hvert sitt mål for Everton da de slo Sunderland 2-0 på Goodison Park. Everton befester sin posisjon som nummer sju i Premier League og har til en viss grad heng på lagene foran med fire poeng opp til Manchester United og fem poeng opp til Liverpool, riktig nok med én kamp mer spilt.

På Selhurst Park endte Crystal Palace opp med å ta med seg tre enormt viktige poeng etter å ha slått Middlesbrough 1-0 i en forholdsvis jevnspilt kamp. Palace klatret opp fra nedrykkssonen og har nå like mange poeng som Middlesbrough på plassen bak. Patrick van Aanholt scoret kampens eneste mål.

I kampen mellom West Bromwich Albion og Bournemouth scoret Joshua King kampens første mål på straffespark etter fem minutter. Selv om Bournemouth hadde ballen i store deler av kampen så var skuddstatistikken svært jevn på The Hawthorns denne lørdag ettermiddagen. Michael Dawson utlignet for West Bromwich allerede etter ti minutter, før Gareth McAuley scoret kampens tredje og siste mål da han sørget for at det var West Bromwichs forsvarsspillere som sikret hjemmeseieren.

I den uhyre viktige nedrykksmatchen mellom Hull og Burnley klarte ingen av lagene å sikre seieren. Begge lagene ønsket selvfølgelig å vinne, men som utfallet også gjenspeiler, så hadde ingen av lagene råd til å tape denne kampen. Hull hadde ballen mest og mange avslutninger, men de trengte et straffespark for å få hull på byllen. Tom Huddlestone satte straffesparket i mål i det 72. minutt, men bare fire minutter senere utlignet Burnleys midtstopper Michael Keane. Den stillingen sto seg kampen ut og kampen endte 1-1. Omar Elabdellaoui startet kampen for Hull, men ble byttet ut med en skade etter 82 minutter.

Watfordkaptein Troy Deeney tok ansvar å scoret på straffen de fikk allerede etter tre minutter i kampen hjemme på Vicarage Road mot West Ham. West Ham styrte kampen etter straffemålet og hadde både mest ballinnehav og sjanser. Likevel klarte ikke West Ham å utligne før i det 73. minutt ved André Ayew, og det ble den siste scoringen i kampen som endte 1-1.

Tottenham slo Stoke 4-0 hjemme på White Hart Lane etter en forrykende førsteomgang hvor Harry Kane scoret et ekte hat-trick på 23 og Dele Alli satte inn Tottenhams fjerde mål like før dommeren blåste av til pause. Ingen flere mål og Tottenham beholdte velfortjent alle tre poengene noe som gjorde at de klatret opp på en andreplass ti poeng bak Chelsea, dog med én kamp mer spilt enn Manchester City, Arsenal, Liverpool og Manchester United på plassene bak.