TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 10 – Aalesund

480

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 10 – Aalesund

Nr. 10 – Aalesunds Fotballklubb

Etter å ha levert to gode sesonger på henholdsvis 4. og 7. plass under svenske Jan Jönssons ledelse, er det nå tidligere Sogndal-sjef Harald Aabrekk som sitter ved roret i Aalesund og som skal prøve å gjenskape nok en god sesong for tangotrøyene. Det var imidlertid en del misnøye fra flere hold da Aabrekk ble ansatt, da mange mener han står for en kjedelig og gammeldags fotball.

Vinterens treningskamper har vært litt opp og ned for gutta i oransje og blått. De har blant annet inneholdt noen solide seire mot Kristiansund, Tromsø og Brann, men også noen smått bekymringsfulle tap mot Ranheim, Bodø/Glimt og Hødd.

Årets Aalesund-utgave er relativt godt sammensatt og inn har back Daniel Gretarsson, stopper Tero Mantyla, midtbanespiller Aron Thrandarson og spiss Carl Björk kommet. Klubben har med andre ord forsterket godt i flere ledd. De har imidlertid også mistet noen sentrale spillere fra fjoråret i blant annet Tollås Nation (Vålerenga) og Fredrik Ulvestad (Burnley).

- Annonse -

I år er tangotrøyene nødt til å stole på at den offensive midtbanestjernen Michael Barrantes igjen finner tilbake formen etter en noe umotivert og halvhjertet sesong i fjor. Dessuten bør Leke James fortsette å levere scoringer på bestilling, i tillegg til at «Mos» Abdellaoue snart må begynne å finne veien til nettmaskene igjen. Her har Aalesund god offensiv slagkraft dersom alt fungerer. Stopperparet Dyrestam (23) og Mantyla (23) er solide spillere, men på lik linje med Tromsøs stoppere, er de relativt unge med heller liten erfaring. Oddbjørn Lie (27) og Jo Nymo Matland (27) blir nok av mange sett på som «veteranene» i årets Aalesund-forsvar. Dette er selvfølgelig noe bekymringsfullt. Dette kom spesielt godt frem tidligere i vinter da tangotrøyene slapp inn tre mål hjemme mot lille Ranheim.

Grunnen til at Aalesund ikke når høyere enn 10. plass på tabellen i år er sammensatt. Med en trener i spissen som om mulig står for en litt gammeldags og lite sprudlende fotball, en umotivert Barrantes som fort kan forsvinne i løpet av sesongen og et noe urutinert forsvar kan fort 2015-sesongen bli en sesong litt midt på treet for Sunnmøres stolthet.

Harald Aabrekk

Tidligere Sogndal-sjef Harald Aabrekk er tilbake som hovedtrener i Tippeligaen.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Spissduoen Leke James og Mos Abdellaoue kan fort finne på å plage mange forsvar i sesongen som kommer.
  • Michael Barrantes er fortsatt (på sine gode dager) en av ligaens mest kreative offensive spillere.
  • Thorbjørn Grytten (19) og Henrik Bjørdal (18) er to fremtidige storspillere.
  • Klubben har en av ligaens beste keepere i Sten Grytebust.
  • Aalesund har et stort og godt publikum på en fin og intim arena. Dette gir de en ekstra hjemmebanefordel.

Minuser (-):

  • Trener Harald Aabrekk blir av mange sett på som en trener tatt ut av historiebøkene. Dersom Aalesund spiller like kjedelig fotball i år som Sogndal har gjort under Aabrekks ledelse, kan det fort bli god plass mellom setene på Color Line Stadion.
  • Et noe ungt forsvar med lite rutine.
  • Michael Barrantes så totalt umotivert ut i fjor og kan fort forsvinne i løpet av sesongen.
  • To bærebjelker i Tollås Nation og Ulvestad er borte.

 

Antatt førsteellever:

Sten Grytebust – Jo Nymo Matland – Mikael Dyrestam – Tero Mantyla – Daniel Gretarsson – Henrik Bjørdal – Sakkari Mattila – Michael Barrantes – Torbjørn Grytten – Leke James – Mos Abdellaoue

 

Se opp for:

Henrik Bjørdal. 18-åringen leverte tidvis storspill på Aalesunds midtbane i fjor. Meget stort talent som blir spennende å følge i 2015.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -