Flere målfester og ny HamKam-seier: Slik gikk OBOS-onsdagen

243
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

På onsdag ble det spilt fem kamper i OBOS-ligaen. Lagene scoret til sammen 24 mål og bød på god underholdning. Les mer om kampene her.

Bryne – Ranheim 5-2 (3-2)

Mål: 1-0 Bjarne Langeland (4.), 1-1 Sivert Solli (8.), 2-1 Meinhard Olsen (19.), 2-2 Marcus Johnson Mehnert (27.), 3-2 Bjarne Langeland (40.), 4-2 Meinhard Olsen (54.), 5-2 Robert Undheim (62.)

Bjarne Langeland og Meinhard Olsen sendte Bryne i ledelsen, mens Sivert Solli og Marcus Johnson Mehnert klarte å utligne for Ranheim. Da Langelands andre mål for dagen sendte Bryne i ledelsen for tredje gang fem minutter før pausen, klarte ikke Ranheim å svare. Meinhard Olsen og Robert Undheim avgjorde kampen for godt og sikret Bryne sin første seier i 1. divisjon siden 30. oktober 2016 (3-1 mot Fredrikstad).

- Annonse -

– Det er en nydelig seier mot et lag som er tippet på opprykk av de fleste. Vi slår dem ikke bare med ett mål men med 3, det viser styrke. Jeg sier det igjen! Vi har et vanvittig samhold i gjengen som jeg er vanvittig stolt av! Vi spiller ikke den beste fotballen vi kan i dag, men vi viser hva som bor i laget. Vi er gode på kontringer å skaper farligheter og vet vi kan slå hvem som helst. En aldeles veldig god seier, sier en fornøyd Robert Undheim til Fotballnerd.no etter kampen.

Marcus Johnson Mehnert er særlig misfornøyd med Ranheims andreomgang:

– Jeg opplever første omgang som at vi har god kontroll offensivt og skaper mye, men vi kan skape mer. Utrolig nok slipper vi til veldig mye enkelt og de scorer så og si på alt de får. Andre omgang blir vanskelig når de leder som de gjør, og legger seg med elleve mann på tjue meter. Dette må vi lære av, for vi som lag er enig om at dette ikke holder mål ut ifra de ambisjonene vi har. Ranheim kan ikke være kjent av dette. Nå handler det om å lære av det, tenke neste også fokus på neste kamp, sier han.

KFUM – HamKam 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Kristian Eriksen (22.), 0-2 Ruben Allegre (90.)

HamKam fulgte opp åpningsseieren mot Stjørdals-Blink med tre nye poeng i Oslo. Etter halvspilt omgang scoret Kristian Eriksen for vertene. Ruben Allegre, som på lørdag ble byttet ut etter en halv omgang, avgjorde kampen rett før slutt. HamKam har dermed full pott og er fortsatt uten baklengsmål.

Raufoss – Aalesund 4-2 (2-2)

Mål: 0-1 Simen Bolkan Nordli (13.), 1-1 Mame Mor Ndiaye (24.), 1-2 Sigurd Haugen (33.), 2-2 Teodor Berg Haltvik (41.), 3-2 Mame Mor Ndiaye (60.), 4-2 Marius Svanberg Alm (69.)

Bortelaget tok ledelsen to ganger i førsteomgangen ved Simen Nordli og Sigurd Haugen, men Mame Mor Ndiaye og Teodor Berg Haltvik utlignet for Raufoss. Mame Mor Ndiayes andre scoring for dagen snudde kampen etter en time. Marius Svanberg Alm stod for kampens siste scoring ti minutter senere.

Jeg synes vi gjør en veldig god kamp. Vi skaper masse offensivt, og selv med to slag i trynet ved at vi slipper inn litt billige mål, fortsetter vi med vårt spill og har tro på det vi gjør. Vi er solide defensivt, slipper egentlig bare til på dødballer og 1-2 kontringer imot. Alt i alt en solid kamp, analyserer Raufoss’ Even Bydal.

Tomålsscoreren Mame Mor Ndiaye, som nå har scoret tre mål i to kamper denne sesongen, er enig med lagkameraten.

– Laget spiller en god kamp. Vi jobber godt sammen og fortjener sesongens første seier hjemme mot et godt lag. , sier han og forteller at han ikke har satt seg et mål når det kommer til antall scoringer for sesongen:

– Det er alltid en god følelse for en spiss å score, men jeg setter fokus på den neste kampen. Jeg liker ikke å si et antall scoringer som mål, jeg vil bare fortsette å jobbe, hjelpe laget og score hver gang jeg kan, sier han.

Aalesunds målscorer Simen Bolkan Nordli er ikke fornøyd med hverken prestasjonen eller resultatet.

– Det blir en tøff kamp der vi spiller på deres styrker og klarer ikke å komme oss ordentlig inn i kampen. Samtidig scorer vi to mål borte og da bør vi vinne kamper, i det minste uavgjort. Skuffende kveld, sier Aalesunds målscorer.

Start – Jerv 2-4 (2-2)

Mål: 1-0 Martin Ramsland (8.), 1-1 Diego Campos (12.), 2-1 Martin Ramsland (31.), 2-2 Diego Campos (35.), 2-3 Erik Tobias Sandberg (52.), 2-4 Akeem Latifu (58.)

Start-spissen Martin Ramsland så ut til å bli kampens store spiller med to scoringer i førsteomgangen, men Diego Campos stjal showet. Han utlignet begge ganger etter at Ramsland hadde scoret, og assisterte midtstopperen Erik Tobias Sandberg da han snudde kampen til Jervs fordel sju minutter etter pausen. Fem minutter senere scoret Sandbergs stoppermakker Akeem Latifu kampens siste mål.

– Det er altfor dårlig å slippe inn fire mål på dødball. Små men viktige detaljer som vi er for dårlige på. Vi klarer ikke å reagere og løse justeringene Jerv gjør i pausen, som egentlig gir oss gode muligheter, som vi ikke utnytter. Jerv er mye bedre enn oss i duellspillet og er mer framme i skoen, mener Starts Kristoffer Tønnessen.

Jervs Erik Tobias Sandberg var selvsagt en fornøyd mann etter kampen:

– En kjempeinnsats av oss. En helt fantastisk intensitet og energi. Utrolig sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under to ganger også. Fortjent seier. Gøy for Grimstad by etter nesten 60 år uten seier mot Start, sier Sandberg til Fotballnerd.no

Stjørdals-Blink – Sogndal 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Runar Hauge (5.), 1-1 Kristoffer Hoven (57.), 2-1 Ask Tjærendsen-Skau (82.)

Runar Hauges første mål for Stjørdals-Blink sendte vertene i ledelsen etter kun fem minutter. I andreomgangen utlignet Kristoffer Hoven for gjestene. Blinks Jakob Romo Skille fikk sitt andre gule kort tjue minutter før slutt, men i undertall avgjorde hjemmelaget kampen: Ask Tjærendsen-Skaus frispark sikret Stjørdals-Blink sesongens første tre poeng.

– Vi spiller en god førsteomgang og eier hjemmebanen vår i store deler. Vi får spilt av presset til Sogndal og skaper en del farligheter, selv om vi burde utnyttet denne perioden enda bedre. I starten av andreomgangen møter vi et helt annet Sogndal lag.
Vi håndterer ikke presset før de scorer, da våkner vi. Vi ligger godt og forsvarer oss med ti mann og får også noen kontringer.
Det er en viktig trepoenger og veldig gøy å få debuten på M.U.S Stadion, sier Kjetil Holand Tøsse.

Sogndals Mathias Blårud var ikke like fornøyd etter kampen:

-Vi spiller en litt svak første omgang. Hever oss i andre, har momentet i kampen, og får en scoring. Etter 1-1 blir det mye balltrilling og feil fra oss, som de straffer oss for, sier Blårud til Fotballnerd.no

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -