Bakenga åpnet målkontoen på Nadderud i poengdeling

170
Mushaga Bakenga har all grunn til å smile i kveld etter to scoringer mot Stabæk. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Stabæk – Odd 2-2) Det ble en jevn affære på Nadderud i kveld. Begge lagene kjempet, uten at det store finspillet ble gjeldende. Mushaga Bakenga fortsatte å levere scoringer fra ny posisjon.

Det var Stabæk som kom best i gang i kveld. Kornelius Normann Hansen skjærer innover fra sin venstrekant, og rapper til i nærmeste hjørnet etter 9 minutter. 1-0 til Stabæk. Odd-keeper Sondre Rossbach er på ballen, men det er såpass hardt at skuddet går inn.

Mushaga Bakenga forserer inn i feltet til Stabæk etter 19 minutter. Stabæk-forsvarer Nicolas Pignatel Jenssen kommer på etterskudd og holder ut armen. Bakenga går i bakken, uten at det er den klareste straffen vi har sett. Uansett, Bakenga tar straffen selv og er sikker fra ellevemetersmerket.

Bakenga går i bakken, og dommer Mohammad Usman Aslam peker på straffemerket. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Kampen bølger litt frem og tilbake før vi får kampens fineste angrep etter 44 minutter. Filip Rønningen Jørgensen med en fin pasning opp på en feilvendt Markus André Kaasa, som hælflikker den videre til Bakenga. Sistnevnte er iskald fra sin nye høyrekant-posisjon, og chipper ballen elegant over Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Odd har snudd kampen, men det skulle ikke vare lenge. Stabæk får frispark i gunstig posisjon ute på høyrekant etter 47 minutter. Herolind Shala server perfekt, og det er Sammy Skytte som kriger inn 2-2 etter et nådeløst hodestøt.

Det er Odd som er det førende laget resten av omgangen. Midtspiss Tobias Lauritsen og Bakenga har hver sin gode mulighet, uten at det resulterer i scoring. På tampen av kampen så forsøker Odd seg på en liten sluttspurt, men Stabæk-trener Jönsson svarer med å sette inn på debutant Simen Wangberg i midtforsvaret. Wangberg har en berøring og får klarert med hodet, dermed deler lagene som ble henholdsvis nr 7 og 8 på tabellen i fjor poengene.

Det var temperatur på slutten av oppgjøret, og en noe forundret Stabæk-trener Jan Jönsson pådro seg gult kort på overtid.

Stabæk startet slik (4-2-3-1): Sandberg – Ottesen, Amankwah, Solheim, Jenssen – Shala, Hansen, Torgersen, Skytte – Kinoshita, Edvardsen.

Odds startet slik (4-3-3): Rossbach – Rolantsson, Owusu, Bjørtuft, John Kitolano – Joshua Kitolano, Lekven, Jørgensen – Bakenga, Lauritsen, Kaasa.