Rosenborg-seier glapp etter sen Odd-scoring: – Føltes litt som å «vinne» ett poeng

180
Sondre Rossbach. Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

(Odd – Rosenborg 2-2) Tobias Lauritsens scoring i det siste ordinære minuttet sikret Odd ett poeng mot Rosenborg. Trønderne fortsetter rekken uten trepoenger, og er nå uten seier i fem kamper på rad.

I en underholdende førsteomgang med noen fine angrep og farlige situasjoner fikk Rosenborg den beste starten. Etter en tidlig sjanse for Edvard Tagseth som Sondre Rossbach reddet, gjorde Dino Islamovic det bedre. Spissen stanget inn Erlend Dahl Reitans innlegg etter litt over et kvarter.

Odd, som hadde en god mulighet ved den tidligere Rosenborg-spilleren Mushaga Bakenga, slo tilbake sju minutter før pausen. En dårlig pasning av Even Hovland utnyttet Gilli Rolantsson optimalt. Fra over tjue meter plassert færøyingen ballen i krysset.

Til tross for drømmescoringen, ledet Rosenborg til pausen. På overtid slo Carlo Holse et nytt innlegg i Odd-boksen. Kristoffer Zachariassen fikk så vidt hodet på innlegget, var på ballen før Rossbach og stusset den i målet.

Etter pausen skjedde det betraktelig mindre foran målene. Bakenga var ved to anledninger nær en utligning for et offensivt Odd-lag, men traff enten ikke ballen eller ikke målet. Omgangens største muligheter kom i de siste minuttene: Mens Islamovic ikke klarte å punktere kampen, utlignet Tobias Lauritsen i kampens siste ordinære minutt og sikret Odd ett poeng.

– Det ble en tøff kamp. Rosenborg skapte ikke allverdens, men var effektive i det de hadde. Etter 1-2-scoringen er det stort sett kjør mot ett mål resten av matchen, og heldigvis klarer vi å få 2-2 på slutten. Det føltes litt som å «vinne» ett poeng, så vi tar med oss det og tar med oss en god følelse inn mot Molde kampen neste uke, sier Rossbach til Fotballnerd.no.