Sarpsborg slo serielederne Molde: – Kunne vippet begge veier

90
Bilde: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no.

(Sarpsborg – Molde 1-0) Etter fem strake seire gikk Molde på en smell i Sarpsborg. Steffen Lie Skåleviks heading sendte serielederne tomhendt hjem fra Østlandet.

Kampen var jevn i de første 45 minuttene. Oppgjøret var preget av dueller heller enn fremragende angrepsspill. Begge lag skapte et par sjanser og fikk hver sin skudd blokkert, men Anders Kristiansen trengte kun å redde ett forsøk fra Ola Brynhildsen. Andreas Linde var ikke nødt til å varte opp med noen store redninger.

Også etter pausen balanserte kampen på en knivsegg. Både Sarpsborg og Molde produserte noen få muligheter, men det tok fram til det 74. minuttet før ballen fant veien i et av målene. Ibrahima Konés heading klarerte Martin Bjørnbak på streken, men Steffen Lie Skålevik satte returen i mål.

Deretter flyttet Molde mange spillere i boksen og hadde ballen mye. Sarpsborg jobbet imidlertid godt defensivt, og Molde fant ingen vei forbi hjemmelagets tette forsvar.

- Annonse -

På overtid måtte Sarpsborg forsvare seg med ti spillere. Anton Saletros gikk ned i Moldes boks, men i stedet for å peke på krittmerket, trakk dommeren Svein Oddvar Moen opp kortene. Ettersom Saletros hadde gult fra før, måtte han forlate banen. Til tross for en god mulighet for Sheriff Sinyan, holdt Sarpsborg unna og tok dermed årets første hjemmeseier mot serielederne.

– Veldig deilig seier! Vi slipper ikke til så mye sjanser, og det er veldig bra mot et av Norges beste lag. Det var en tett og jevn kamp som kunne vippet begge veier, og da er det ekstra deilig når vi klarer å vippe den i vårt favør, sier Nicolai Næss til Fotballnerd.no.

Til tross for tapet leder Molde fortsatt serien med to poeng foran Bodø/Glimt og én kamp mindre spilt. Sarpsborg ligger på ellevteplassen med tolv poeng etter ti kamper. Neste helg reiser Sarpsborg til Sandefjord, mens Molde tar imot Odd.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -