Ellevill Friday-scoring i heseblesende kamp i Drammen: – Det er et helt vanlig mål for en angriper

250
Fred Friday kunne notere seg for nok en scoring. Her fra kampen mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(Strømsgodset – Vålerenga 1-1) Et energisk Godset-lag spilte med stor selvtillit og dominerte samtlige dueller mot Vålerenga i den første omgangen på Marienlyst Stadion søndag kveld. Fred Fridays klassescoring var selve beviset på hjemmelagets kveld i Drammen. Etter hvilen dukket Henrik Bjørdal opp på rett sted til rett tid, og sørget for poengdeling i en heseblesende fotballkamp.

Det tok sju spilte minutter i Drammen før kampens første halvsjanse. Osame Sahraoui spilte fri Amor Layouni ute til venstre, men svenskens avslutning ble for svak langs gresset og gikk et godt stykke utenfor mål.

To minutter senere var brennhete Henrik Udahl frempå for gjestene. Et langt oppspill fra Oldrup Jensen ble headet ut fra Gustav Valsvik. Der stod Udahl og brant til på hel volley, men skuddet gikk et par meter over Viljar Myhras mål.

Friday-ledelse på vakkert vis

I kampens 19.spilleminutt eksploderte det i Drammen. Tobias Gulliksen vant ballen på bortelagets banehalvdel. Unggutten fant Godsets toppspiss, Fred Friday, ute til venstre. På vidunderlig vis curlet Friday ballen opp i lengste kryss bak en sjanseløs Kristoffer Claesson. Godsets første avslutning i kampen kom altså på vakkert vis, og sørget for full kok blant Godsetunionen og resten av Marienlyst-publikummet.

Scoringen ga uten tvil hjemmelaget energi. Herman Stengel og Gustav Valsvik kastet seg inn i duellene, til full begeistring fra hjemmepublikummet. Som følge av det intensive presset til vertene, kom Johan Hove til en halvfarlighet i 24.minutt. Det var svært tydelig at energien på tribunen ga hjemmelaget selvtillit og ekstra motivasjon i hver duell ute på kunstgresset på Marienlyst.

Etter halvtimen spilt er Strømsgodset nok engang farlig frempå. Lars Vilsviks corner ble slått perfekt på hodet til Ipalibo Jack. Headingen til midtbanespilleren var ikke all verden, men strøk like utenfor stolpen til Claesson.

Fire minutter senere var det gjestene som skapte omgangens siste sjanse. Amor Layouni fikk en halv bane å løpe på. På effektivt vis fintet lynvingen seg forbi Lars Vilsvik, og avsluttet godt med venstrefoten. Uheldigvis for bortelaget gikk Layounis avslutning en halvannen meter utenfor mål.

Enorm Vålerenga-mulighet i åpningsminuttet av 2.omgang

Kun 50 sekunder av den andre omgangen var spilt da Vålerenga hadde frispark godt inne på Godsets halvdel. På bakre stolpe stod en mutters alene Henrik Udahl. Formspissen fikk ikke noe deng i headingen, og ballen trillet like til side for mål.

Ti minutter senere var Henrik Udahl nok engang i sentrum. VIF-spissen ble spilt fri alene med keeper. Dessverre for gjestene brukte angriperen altfor lang tid, og en oppofrende Ari Leifsson løp opp spissen og taklet mesterlig.

I 64.spilleminutt fikk Godset omgangens første sjanse. Ipalibo Jack slo en nydelig crosser på tvers av feltet og mot bakre stolpe. Der stod Fred Friday og banket til på hel volley med venstrefoten. Godset-spissen fyrte av en ordentlig suser en halvmeter utenfor Claessons mål.

Bjørdal-utligning for Vålerenga

66 minutter var spilt på Marienlyst da Vålerenga endelig skulle få uttelling etter et brukbart trykk. Osame Sahraoui spilte fri Tobias Christensen ute til høyre. Christensens avslutning mot det lengste hjørne ble reddet mesterlig av Viljar Myhra. Returen havnet rett i beina på Henrik Bjørdal som fra 6-7 meter var klinisk og hamret ballen med venstrefoten i det lengste hjørne.

Henrik Bjørdal løp utrettelig på Vålerengas midtbane. Midtbanespilleren var svært offensiv og delaktig i bortelagets jakt på tre poeng.

Hektiske sluttminutter i Drammen

Tre minutter før slutt fikk Godset-innbytter Moses Mawa en stor sjanse. Kantspilleren dro seg lekkert innover i banen og avsluttet godt. Skuddet endret litt retning, men Kristoffer Claesson reagerte sterkt og reddet uten store problemer.

Et minutt senere trodde hele Drammen at Fred Friday hadde stanget inn vinnermålet. Uheldigvis for vertene hevet linjedommeren flagget, og scoringen ble avvinket for offside.

Henrik Bjørdal var heller ikke ferdig for kvelden, og forserte godt inn på Godsets halvdel før han fyrte av en avslutning mot det lengste hjørne. Viljar Myhra strakk seg helt ut, og reddet Bjørdals avslutning langs gresset.

Beskjeden målscorer

Fred Friday ønsket ikke å overdrive da han beskrev kveldens scoring.

– Det er et normalt mål for en angriper. Det er ikke noe spesielt ved det. Det er et helt vanlig mål for en angriper. Jeg er fornøyd med å score mål i dag, men selvsagt skuffet over å ikke vinne kampen, oppsummerer Fred Friday til Fotballnerd.no og legger til:

– Jeg vil bidra til å lede laget mot best mulig plassering. Det blir mitt mål for resten av sesongen, fortsetter Friday til Fotballnerd.no.

Godsets toppspiss er en viktig brikke i presspillet, noe hovedaktøren selv fokuserer mye på.

– Intensiteten var god, og vi spilte mot et godt lag i tillegg. Vi gir alt og har sjanser helt til siste minutt. Nå ser vi bare fremover til neste kamp, avslutter Friday til Fotballnerd.no.

Fred Friday var ikke interessert i å skryte av scoringen søndag kveld. Her fra en tidligere kamp mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Fagermo ikke i tvil – må score flere mål for å henge med i toppen

Dag Eilev Fagermo var helt greit fornøyd med poengdeling i Drammen.

– Middels fornøyd med et poeng. Vi var slitne i dag og møter jo et lag som er bra hjemme. Så et poeng er helt greit for oss, sier Dag Eilev Fagermo til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Vi kjørte jo kampen de første 20 minuttene, men så banker jo de inn et mål. Det var en jevn match. Men vi har dobbelt så mange cornere som dem, og dobbelt så mange skudd på mål omtrent. Vi har ballen mest. Det er en hands på Vilsvik. Udahl var alene med keeper. Så det er jo en kamp vi burde avgjøre. Men det er ikke noe å si på uavgjort, fortsetter Dag Eilev Fagermo til Fotballnerd.no.

– Hva tenker du om innstillingen spillerne dine viser når de nok engang kommer tilbake?

– Det har vi gjort i hele år. Vi er sterke den siste halvtimen. Vi hadde et døgn mindre hvile enn Godset før den kampen her. Så det viser jo den fantastiske innstillinga blant spillerne, sier Fagermo til Fotballnerd.no.

Vålerenga-sjefen er tydelig på at det må skjerpes inn offensivt dersom hovedstadsklubben skal være med i toppen.

– Bodø/Glimt tapte poeng i går, Molde tapte i dag og vi tapte poeng i dag. Sånn er det. Vi må score flere mål for å kunne være i toppen, avslutter Dag Eilev Fagermo til Fotballnerd.no.

Dag-Eilev Fagermo er tydelig på hva som skal til for å være med i toppen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.