Jan Jönsson til Fotballnerd: – Vi har vært uheldige

245
Jan Jönsson var svært skuffet over prestasjonen mot Sandefjord søndag. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Fotballnerd.no møtte Jan Jönsson like etter det skuffende hjemmetapet mot Sandefjord på Nadderud søndag. Noen timer senere kom pressemeldingen om at Jönsson og Stabæk hadde kommet til enighet om å skille lag.

Det var en skuffet, men reflektert Jan Jönsson i mixed-zone etter tapet for Sandefjord. Svensken var tydelig på at prestasjonen var begredelig.

– Vi leverte årets dårligste kamp. Det gikk fryktelig seigt, og det må vi konstatere og være ærlige på. Dette var rett og slett altfor dårlig. Og spesielt i 2.omgang så treffer vi ikke på pasninger og slurver for mye, konstaterte Jan Jönsson til Fotballnerd.no.

4 dager tidligere hadde Stabæk levert en sterk prestasjon på bortebane i Stavanger, og fikk med seg 3-3 mot et offensivt Viking-lag på hjemmebane.

- Annonse -

– Vi må ta hensyn til utladningen etter oppholdet i Stavanger. Det kan ha vært en faktor mot Sandefjord. Kampen mot Viking sist var intensiv, og denne gangen manglet guttene energi, sa Jönsson til Fotballnerd.no og la til:

– Vi har jo bildene av en kamp i Stavanger der vi gjør en sterk bortekamp og spiller 3-3 mot et godt hjemmelag. Det er dette som er det rette Stabæk, og ikke det som ble vist mot Sandefjord. For sånn vil vi ikke se ut, fortsatte den avtroppende Stabæk-treneren.

– Har det derfor vært bekymringsfullt med så varierende prestasjoner fra uke til uke?

– Det har selvsagt vært bekymrende at vi har variert såpass i prestasjoner fra uke til uke. Men det er vel samtidig naturlig at det varierer også. Og det har vært svært uheldig at flere av de som er 25+ i stallen har slitt med et eller annet og vært utilgjengelige. I mangel på den fysiske formen har det da vært vanskelig for dem å være den pådriveren de burde vært for å løfte dette unge laget, forklarte Jönsson til Fotballnerd.no.

I søndagens kamp mot Sandefjord startet Jönsson og Stabæk med hele seks spillere som var 20 år eller yngre, i tillegg til fortsatt unge Oliver Edvardsen på 22 år. Yngstemann på banen het Antonio Nusa, og er kun 16 år gammel. Jan Jönsson erkjenner at det har vært en tung last å bære for ungguttene denne sesongen.

– Jeg ser at det er vanskelig for de yngre å bære laget. Vi har hatt noen rutinerte som har vært skadet og vært ute, og da har de unge måttet stå opp og bære dette. Så det er tøft selvfølgelig. Det blir viktig å samle seg og bygge seg opp både mentalt og fysisk, og slå sterkere tilbake, sa Jönsson til Fotballnerd.no.

Han er imidlertid tydelig på at ungguttene har en sentral rolle i klubbens strategi, og at det derfor er fornuftig å slippe de til på det øverste nivået.

– Det er jo klubbens strategi. Det handler om å slippe til unggutter og våres produkter. Denne strategien ligger jo i grunn i Stabæk. Samtidig så vil man jo ha så mange poeng som mulig. Så jeg ville vært dum hvis jeg hadde brukt unggutter som ikke hadde vært klar for dette. Men det er positivt å bruke dem, fordi det er en drift på det. Så det mest optimale hadde vært å bruke så mange som mulig av ungguttene sammen med noen friske rutinerte karer. Men der har vi dessverre vært litt uheldige i årets sesong. Jeg tror når de blir hele og friske, vil det styrke laget kraftig, erkjente Jönsson til Fotballnerd.no.

Jönsson reflekterer over de varierende periodene i Stabæk. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Stabæk hadde målmaskiner som blant annet Franck Boli og Ohi Omoijuanfo på topp i nyere tid i norsk fotball. Årets Stabæk-lag har allikevel lidd litt uten en ordentlig target-spiss. Jan Jönsson innrømmer at uttellingen foran mål har vært for svak, samtidig som marginene har gått i mot.

– Det er helt rett, og jeg er helt enig. I den situasjonen vi er i så hadde vi trengt at Oliver satte 1-0 etter ti sekunder, og da hadde også kampen sett helt annerledes ut. Vi hadde også andre sjanser til å gjøre det. Men når vi ikke gjør det så begynner vi å gjemme oss istedenfor, og mister selvtillit, avsluttet Jan Jönsson til Fotballnerd.no.

Jan Jönsson dro tilbake til Halmstad søndag kveld, der han skal nyte resten av sommeren. Svensken utelukker imidlertid ikke en trenerretur i nærmeste framtid. Stabæk-spillerne har en uke fri før de starter forberedelsene mot Strømsgodset-kampen på Marienlyst.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -