Rosenborg snudde kampen mot Stabæk etter sterk andreomgang

85
Emil Konradsen Ceide scoret 3 mål da RBK vant 11-1 borte mot Orkla. Arkivbilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Rosenborg – Stabæk 4-2) Stabæk ledet til pausen, men da Rosenborg først fikk hull på byllen rant målene inn.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Simen Wangberg sendte Stabæk i ledelsen etter et drøyt kvarter. Midtstopperen, som kun kom inn i laget på grunn av Yaw Amankwahs skade under oppvarmingen, utnyttet en keepertabbe av André Hansen og stanget inn et innlegg.

Det var ikke ufortjent at gjestene ledet etter de første 45 minuttene. Mot et solid Stabæk-forsvar klarte ikke Rosenborg å skape noen store muligheter. Hjemmelaget fikk ikke et eneste skudd mellom stengene i førsteomgangen.

Da Rosenborg først fikk skyte innenfor målstengene, fikk vertene uttelling umiddelbart. Nitti sekunder etter pausen reddet Marcus Sandberg mot Per Ciljan Skjelbred. Rasmus Wiedesheim-Paul, som ble byttet inn i pausen, satte returen i nettmaskene.

- Annonse -

Åge Hareides andre bytte i pausen gjorde seg betalt et drøyt kvarter senere: Emil Konradsen Ceide sendte et offensivt og målrettet hjemmelag i føringen ved å plassere ballen i lengste hjørne.

– Det er veldig gøy. Jeg fikk beskjed om å gå ut på banen, kose meg og kjøre på hver gang jeg fikk ball. Det er ekstremt deilig, jeg har vente på det, sa Konradsen Ceide til Discovery etter kampen.

En ny feilberegning av Hansen hadde nesten ledet til utligningen ti minutter senere, men i stedet avgjorde Rosenborg kampen. Først gikk Kristoffer Zachariassens skudd via Nicolas Pignatel Jenssen i mål, så headet Besim Serbecic ballen i mål etter et frispark. Herolind Shalas mål på overtid kom for sent for gjestene.

– Det er bra at vi har en stall å velge fra. Det er viktig at de som scorer mål, scorer ofte mål, sa Hareide etter kampen til Discovery.

Stabæk-midtstopper Simen Wangberg fornøyd med første omgang.

– Veldig god første omgang av oss. Slipper til lite og får en del overganger. Rosenborg legger om i andre omgang, og da sliter vi med korridor-spillet vårt. De får kommet inn i våres 16-meter for enkelt. De får et tidlig mål og vi kollapser litt kollektivt. Allikevel skaper vi overganger og sjanser til å score både ett og to utover omgangen, sier Wangberg til Fotballnerd.no

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -