KFUM-keeper til islandsk fotball

569
Alexander Pedersen. Bilde: Alexander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no.

KFUM og Alexander Pedersen har blitt enige om å terminere kontrakten. Keeperen er klar for islandske Kordrengir.

– Jeg har alltid hatt et ønske om å spille fotball i utlandet, og nå åpnet det seg en mulighet for det, og da var det ikke et så vanskelig valg egentlig. Å spille kamper, oppleve en ny kultur og et nytt land – det var veldig fristende. Så må jeg jo takke Kåffa for at de lar meg få denne muligheten, det setter jeg stor pris på, sier Pedersen til KFUMs hjemmeside.

25-åringen kom til KFUM i mars 2020 fra Start og spilte ti seriekamper for Oslo-klubben i fjor. I år har Pedersen, som tidligere også var aktiv for Hønefoss og Kongsvinger, vært andrekeeperen bak Knut-André Skjærstein og har ikke spilt noen offisielle kamper.

– Alex er utvilsomt god nok for spill i OBOS-ligaen, men Knut har aldri vært bedre enn han er nå, så da har jeg forståelse for at Alex søker en klubb der utsikten for spilletid er bedre. Vi synes selvsagt det er synd. Alex har vært profesjonell og har hatt en fin utvikling her, men vi har samtidig vært klar over at det er vanskelig for oss som klubb å beholde to keepere som holder et så høyt nivå, sier KFUMs keepertrener Nikolai Venedik.

- Annonse -

Pedersens nye klubb Kordrengir spiller på nivå to på Island. Etter tolv kamper ligger laget på tredjeplassen, hele ti poeng bak serielederne Fram Reykjavik.

– Jeg har ikke all verden av kunnskap om islandsk fotball, men etter hva jeg har hørt så er det kamper som preges av mye fysikk og tøft spill. Så det blir spennende og se hvordan fotballen spilles her på Island, siteres Pedersen.

KFUM skriver på sin hjemmeside at det ikke er planlagt å hente inn en erstatter.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -