4-0 mot Ull/Kisa: KFUM tok årets første seier

99

Alagie Sanyang (nr. 10) scoret to mål mot Ull/Kisa. Bilde: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no.

(KFUM – Ull/Kisa 4-0) Måldebutanten Philip Romsaas, Tore André Sørås og to mål av Alagie Sanyang sikret KFUM årets første trepoenger. For Ull/Kisa, derimot, er tapet ensbetydende med jumboplassen i OBOS-ligaen.

Begge lag presset til tider høyt og var særlig aggressive i gegenpressing. I tillegg prøvde begge lag å spille seg ut bakfra, noe som til tider endte i balltap dypt i egen halvdel og potensielt lovende situasjoner for motstanderlaget.

Philip Romsaas sendte KFUM i føringen med sitt første mål i OBOS-ligaen. Den veldig aktive Alagie Sanyang spilte ballen fra venstresiden i boksen. Romsaas vendte bort en motspiller og hamret kulen i nærmeste kryss fra kort hold.

- Annonse -

En høy gjenvinning resulterte i at KFUM doblet ledelsen på overtid av førsteomgangen. David Tavakoli fikk avslutte og tvang fram en god redning av Stefan Hagerup. Tore André Sørås var først på returen og satte ballen i åpent mål.

Ull/Kisa fikk sin største sjanse etter et kvarter. Jens Berland Husebø fikk mye plass sentralt i ballen og spilte en presis gjennombruddspasning. Ole Sebastian Sundgot var alene med Knut André Skjæstein, men KFUMs sisteskanse reddet forsøket.

Sundgot prøvde å true KFUMs bakrom, og et gjennombruddshissig bortelag slo en del baller i hans retning. Som oftest endte de på hodet til en KFUM-midtstopper. Hjemmelaget, derimot, skapte mye via sin venstreside. I en stort sett jevnspilt og underholdende førsteomgang med skiftende initiativ produserte vertene flest farligheter og ledet dermed fortjent til pausen.

Sanyang-dobbel i andreomgang

Ull/Kisa åpnet andreomgangen offensivt. Gjestene stod med flere spillere smalt rundt Sundgot og prøvde å komme seg mellom linjene, men fant kun sjeldent en vei gjennom hjemmelagets godt organiserte forsvar.

Vertene overlot mer av ballen til Ull/Kisa men var effektive foran mål. Etter et innlegg fra Romsaas reddet Hagerup strålende mot Sanyangs heading, men venstrevingen satte returen i nettmaskene.

Etter scoringen bølget kampen litt fram og tilbake, og særlig Ull/Kisa kom til noen farlige avslutninger. Likevel var det på nytt KFUM som fant veien til nettmaskene. Etter en overgang reddet Hagerup først mot Tavakoli. Returen havnet via Romsaas hos Sanyang som plasserte ballen i lengste hjørne.

Dermed var kampen avgjort for godt, og KFUM beholdt alle tre poeng i Oslo. Med nå fire poeng etter like mange kamper klatrer laget til niendeplassen. Ull/Kisa har kun ett poeng og ligger sist i OBOS-ligaen.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -