Vegard Hansen etter poengdeling mot Sandefjord: – Dette har vi slitt med i alle de tre årene i Eliteserien

205
Vegard Hansen skulle gjerne hatt tre poeng i kveldens kamp. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Vegard Hansen var reflektert etter søndagens kamp mot Sandefjord. En kamp Mjøndalen så inderlig skulle ha vunnet, men i en tett og jevn bunnstrid smaker det allikevel bedre med ett poeng enn null og niks.

– Ett poeng er litt bedre enn ingenting selvfølgelig. Det hjelper litt, men ikke nok. Dette er en type kamp som vi sa på forhånd at vi måtte vinne. Og vi kan godt si det i ettertid også. Vi ligger bak etter et møkkamål like før pause. Vi har også noen store sjanser i førsteomgangen, selv om vi ikke spiller noen god omgang. Vi var for rotete med ball, oppsummerer Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Vegard Hansen og Mjøndalen gjorde noen endringer i pausen, noe som sørget for mer fart i hjemmelaget etter hvilen.

– 2.omgangen har vi mye bedre kontroll og trykker Sandefjord langt inn i egen boks. Det er mer eller mindre spill mot et mål, og da får vi jo hvertfall ett mål, sier Vegard Hansen og fortsetter:

- Annonse -

– Hele laget fungerte bedre etter pause. Vi fikk inn Ovenstad og Skistad som er gode mellomromsspillere, og begge fikk brukt mye av dette mellomrommet. Vi kommer frem med backene og skaper jo et gjennomgående press mot dem. Det føles bittert å klage på marginer igjen, men vi klarer ikke å vinne fotballkamper. Og det må vi gjøre noe med ganske fort. Nå skal vi til Lerkendal også kommer Brann hit. Så vi har en del muligheter, men vi er nødt til å begynne å score på sjansene våres. Men vi får ha mest fokus på prestasjonen, og den var god i 2.omgangen.

Til tross prestasjonen mangler det fremdeles på uttellingen for å avgjøre tette og jevne fotballkamper. Vegard Hansen mener at det dreier seg om mye mer enn marginer og uflaks.

– Vi skal ikke bare skylde på uflaks og marginer. Det er mange faktorer som spiller inn her. Det handler også om valg, avslutningsferdigheter, innleggsferdigheter, innløp og alt dette her som må sitte for å score mål på dette nivået. Vi har ikke vært gode nok til dette i alle de tre årene i Eliteserien. Vi skaper for lite, og scorer ikke nok mål. Det var kanskje mer tilfeldig i dag, men i dag skaper vi 9-2 i målsjanser. Og da bør vi vinne fotballkamper, sier Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Neste hjemmekamp mot tabellnabo Brann blir uten tvil en thriller. Hovedtreneren er tydelig på at det blir en spennende kveld på Consto Arena.

– Det blir en helt avgjørende kamp. Brann er i oppadgående form, men det er et lag vi pleier å ha godt tak på. Vi er fortsatt med i tett kamp der denne runden også. Men vi kan ikke basere oss på at andre lag ikke vinner kamper. Vi må begynne å vinne kamper selv. Prestasjonen i dag er god nok til at vi burde vunnet, sier Hansen til Fotballnerd.no.

Cupspill i Kristiansand: – En god mulighet til å få oss en tittel

Allerede onsdag spiller Mjøndalen 3.runde i Cupen i Kristiansand mot Start. Vegard Hansen har store ambisjoner for cupen, og vil ikke bruke onsdagens kamp som noe hvilepute før seriekampen mot Rosenborg i Trondheim kommende helg.

– Vi satser på både serie og cup. Så det blir ikke sånn at vi hviler spillere der før Rosenborg-kampen. Vi reiser til Kristiansand for å komme oss videre til 4.runde. Men det blir nok kanskje noen bytter på mannskapet. Vi har en bred og god tropp. En veldig jevn tropp, sier Vegard Hansen og legger til:

– Vi har et lag som kan matche de aller fleste. Vi spiller jevnt med alle bortsett fra Molde nå sist. I cupen med litt spesielle tider så er det ikke sikkert alle satser like mye på det heller. Så dette er nok vår mulighet til å få oss en tittel hvertfall. Dette kan være en fin mulighet og anledning for oss, konkluderer Vegard Hansen til Fotballnerd.no.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -