VM-Magasinet, dag 12

143

I gruppe A sikret Uruguay første plassen ved en tydelig seier mot vertsnasjonen Russland. Spania vant gruppe B foran Portugal. I alle fire kamper ble det scoringer på overtid.

Uruguay og Russland var begge klare for åttendedelsfinalen før kampen, og kjempet om gruppeseieren. Scoringen til Suarez og Cheryshevs selvmål sendte Uruguay 2-0 i ledelse før pausen. I tillegg ble Smolnikov utvist med sitt andre gule. Etter pausen tok det til overtid, før Cavani scoret sitt første mål i turneringen, og samtidig kampens siste.

Egypt og Saudi-Arabia var allerede ute før kampen. Salah sendte Egypt i ledelsen. Egypts keeper El Hadary, med 45 år den eldste spilleren i VM noensinne, reddet en straffe av Al Muwallad. På overtid av første omgang ble det på nytt straffe til Saudi-Arabia, selv om videodommeren prøvde å ombestemme hoveddommeren. Denne gangen var El Hadary sjanseløs mot Al Faraj. På overtid av andre omgang avgjorde Al Dawsari kampen for Saudi-Arabia.

Portugal trengte poeng mot Iran for å avansere. På tampen av en sjansefattig første omgang sendte Quaresma Portugal i ledelsen. I andre omgang hadde Ronaldo muligheten til å øke ledelsen, men klarte ikke å overliste Beiranvand med en VAR-straffe. Dette hevnet seg nesten på overtid da Ansarifard først konverterte Irans VAR-straffe, før Amiri bommet på mål alene med keeper.

På grunn av Portugals uavgjort vant Spania gruppen med en middelmådig kamp og 2-2 mot Marokko som allerede var slått ut av VM. Spanjolene fikk seg en kalddusj da Boutaib sendte Marokko i ledelsen. Isco utlignet fem minutter senere. I andre omgang tok Marokko på nytt ledelsen ved En-Nesyri ti minutter før slutt. Iago Aspas utlignet på overtid, og sikret Spania gruppeseiren.

Dermed spiller Spania sin åttendedelsfinale mot Russland, mens Portugal møter Uruguay.

Dagens kamper

Danmark – Frankrike

Frankrike som på forhånd var de store favorittene i gruppen, er allerede klare for åttendedelsfinalen. Mot Danmark holder det med uavgjort for å sikre første plassen. Danmark, derimot, trenger ett poeng for å kunne være sikre på avansement, og tar første plassen i gruppen ved en seier. Kampen vises på NRK1 kl. 16.00.

Australia – Peru

Australia har tapt for Frankrike og spilt uavgjort mot Danmark. De må hente inn tre poeng og to mål på Danmark, og må gå for seier. Peru har ikke tatt noen poeng så langt i mesterskapet, og er allerede ute. Kampen vises på NRK2 kl. 16.00.

Island – Kroatia

Island er ute om de ikke vinner mot Kroatia. Ved en islandsk seier må samtidig ikke Argentina vinne med flere mål mot Nigeria enn Island mot Kroatia. Ved uavgjort mellom Nigeria og Argentina må Island vinne med minst to, eventuelt tre mål. Kroatia leder gruppen etter to seire, og er klare for åttendedelsfinalen. Laget leder også med tre poeng og fem mål foran Nigeria på andre plass. Kampen vises på TV2 kl. 20.00.

Nigeria – Argentina

Nigeria trenger minst ett, og kanskje tre poeng for å komme seg videre. Afrikanerne ligger to poeng foran både Island og Argentina. Argentina er ute om de ikke vinner. Ved en seier må laget rundt superstjerne Messi håpe på at Kroatia tar poeng mot Island, eller vinne med mange mål. Kampen vises på TV2 Sportskanalen kl. 20.00.