VM-Magasinet, dag 18

163

Både Russland (mot Spania) og Kroatia (mot Danmark) har avansert til kvartfinalen etter straffekonkurranser. Flere spillere på lagene som er ute har gitt seg. I kveld spiller Brasil mot Mexico og Belgia mot Japan.

Spania var favoritter mot Russland, men klarte ikke å overbevise. Verdensmesteren fra 2010 tok ledelsen ved et selvmål av Ignashevich etter en dødball. Kort før pausen konverterte Dzybua en straffe etter hands av Pique, og utlignet. I det følgende hadde Spania ballen mest, men slet med å komme til sjanser mot Russlands gode forsvar. Kampen ble først avgjort på straffesparkkonkurransen. Spanjolene Koke og Aspas bommet, mens alle russerne satte sine straffer i mål. Russland gikk dermed videre til kvartfinalen.

Kampen mellom Kroatia og Danmark åpnet med to kjappe scoringer. Etter kun 58 sekunder sendte Jørgensen Danmark i ledelsen, og Mandzukic utlignet mindre enn tre minutter senere. Dette var likevel kampens eneste scoringer. I andre ekstraomgang reddet Schmeichel et straffespark av Modric. I straffekonkurransen reddet Schmeichel også mot Badelj og Pivaric, mens Subasic reddet straffene av Eriksen, Schöne og Jørgensen. Kroatia avanserte dermed til kvartfinalen, og spiller mot Russland.

Kampen mot Russland var Andrés Iniestas 131. og siste landskamp. 34-åringen som har vunnet både VM og EM, har bekreftet at han legger opp på landslaget. Det samme har danskene Michael Krohn-Dehli (35) og William Kvist (33).

- Annonse -

Det colombianske fotballforbundet melder at James Rodriguez muligens blir klar til kampen mot England likevel. Midtbanespilleren måtte forlate banen mot Senegal etter kun tretti minutter.

Marcelo, derimot, rekker ikke Brasils åttendedelsfinale mot Mexico i kveld. Dette bekreftet den brasilianske landslagstreneren Tite på pressekonferansen.

Fortsatt uvisst er om Uruguay må klare seg uten Edinson Cavani i kvartfinalen mot Frankrike. Spissen som senket Portugal med to scoringer, trente ikke med laget i dag og skal undersøkes nærmere i løpet av dagen.

Dagens kamper

Brasil – Mexico

Selv uten venstrebekk Marcelo er Brasil favoritter mot Mexico. Mexico har siden 1994 røket ut i åttendedelsfinalen i hvert VM – seks ganger på rad. Brasil har startet svakt i turneringen, men har hatt en positiv utvikling i løpet av gruppespillet. Kampen vises på TV2 kl. 16.00.

Belgia – Japan

Belgia er også store favoritter mot Japan. Belgia har vunnet samtlige kamper i sin gruppe, og er blant favorittene i turneringen. Japan har kommet seg videre på grunn av fair play, siden de fik færre gule kort enn Senegal. Kampen vises på TV2 kl. 20.00.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -