VM-Magasinet, dag 9

168

Brasil og Sveits er på vei til åttendedelsfinalen, etter at de vant sine kamper på grunn av sene scoringer. Costa Rica er ute av VM. I dag kjemper blant annet den regjerende verdensmesteren Tyskland om å ikke ryke ut fra VM etter kun to kamper.

Mot Costa Rica slet Brasil i første omgang med å komme til sjanser, og i andre omgang med å konvertere dem. Tverrliggeren, Navas og dårlige avslutninger stod i veien for brasiliansk ledelse. Neymar prøvde å filme seg til et straffespark, men ble avslørt av VAR. På overtid scoret både Coutinho og Neymar, og sørget for brasiliansk 2-0-seier. Før kampen med Serbia har Brasil dermed fire poeng. Costa Rica har null, og er allerede ute.

Nigeria har sikret seg andre plass i gruppen bak Kroatia, etter 2-0-seieren over Island. Mens første omgang var preget av at mye forsiktig spill hos begge lag, våknet Nigeria i andre omgang. Musa scoret begge mål for Nigeria, og ble matchvinner. Sigurdsson bommet på en VAR-straffe ti minutter før slutt. Nigeria, nå med tre poeng, møter Argentina i neste kamp, mens Island med ett poeng møter Kroatia.

I gruppe E innehar Sveits foreløpig plassen bak Brasil. Kampen mot Serbia startet likevel ikke bra for Sveits, og etter kun fem minutter sendte Mitrovic Serbia i ledelsen. I andre omgang utlignet Xhaka, før Shaqiri snudde kampen i 90. minutt. Både Xhaka og Shaqiri – begge kosovoalbanere – feiret scoringene med den tohodede albanske ørnen, en tydelig provokasjon mot Serbia. Sveits har fire poeng og møter Costa Rica, Serbia har tre og møter Brasil.

Dagens kamper

Belgia – Tunisia

Belgia leder gruppen etter den suverene seieren mot Panama, og er også klar favoritt mot Tunisia. Tunisia tapte 1-2 mot England, og trenger en seier mot Belgia. Ved et nytt tap er Tunisia mest sannsynligvis ute av VM etter gruppespill. TV2 viser kampen kl. 14.00.

Sør-Korea – Mexico

Sør-Korea tapte sin første kamp mot Sverige, og trenger sårt en seier mot Mexico. Mexico, derimot, er i en meget god posisjon etter seieren mot Tyskland. Mexico er favoriserte mot Sør-Korea, og har til og med gode sjanser til å vinne gruppen. Kampen vises på NRK1 kl. 17.00.

Tyskland – Sverige

Tyskland er etter tapet mot Mexico under enormt press. Et tap mot Sverige kan bety slutten på VM for den regjerende verdensmesteren som trolig må spille uten Mats Hummels. Sverige er i en god posisjon etter seieren mot Sør-Korea, og selv om laget har slitt med å score mål, har de defensive prestasjonene vært bra. Kampen vises på TV2 kl. 20.00.