Shaqiri sikrer Sveits tre poeng mot Serbia

200

En kamp uten mange høydepunkter mellom Serbia og Sveits avgjøres av Shaqiri i det 90. minutt. Likevel har begge lag fortsatt mulighet til å avansere, men begge kan også ryke ut.

Det tok ikke lang tid før Serbia kom til kampens første sjanser. Etter fire minutter reddet Sommer bra mot Mitrovics header. Kun førti sekunder senere var keeperen dog uten sjanse da Mitrovic på nytt headet etter Tadics innlegg, og sendte Serbia i ledelse.

Etter det skjedde det ikke særlig mye i første omgang. Serbia stengte rommene smart i forsvaret, og stod med elleve mann i egen halvdel og til dels egen tredjedel. Det sveitsiske oppbygningsspillet var preget av feilpasninger og dårlige avgjørelser, og kom kun til tre brukbare situasjoner. Dzemailis, Sveits’ uheldige skikkelse i første omgang, bommet på alle tre. Først bommet han på mål etter et innlegg, så reddet Stojkovic mot Dzemaili etter fint gjennomspill av Zuber. To minutter senere tok Dzemaili en feil avgjørelse da han slo et dårlig innlegg tvers i stedet for å skyte selv.

Serbia var mer modne i oppbygningsspillet enn Sveits, og kom til noen avslutninger uten å ha farlige målsjanser. Først på overtid av første omgang kom en større mulighet da Tadic tok ballen direkte fra utenfor sekstenmeteren, men skøyt litt for høyt.

- Annonse -

I andre omgang spilte Sveits mer variert og først og fremst mer direkte, med kjappere pasninger. Som følge av dette kom de seg oftere foran Serbias sekstenmeter, selv om de sjeldent kom seg inn i sekstenmeteren.

Suksessen ved endringene i matchplanen kom likevel kun 6 minutter etter pausen. Etter et godt, direkte angrep ble Shaqiris skudd blokket, men Xhaka skrudde returen fra langt hold forbi Stojkovic og i mål. Fem minutter senere traff Shaqiri utsiden av stolpen med et nytt langskudd.

Etter det trakk Sveits seg mer tilbake, overlot en stor del av midtbanen til Serbia, og ventet på overganger. Ingen av lagene ville risikere for mye, og ingen av lagene klarte å bryte ned motstanderens forsvar. Dette resulterte i nok en sjansefattig omgang. Først i de siste ti minuttene ble Sveits mer offensive igjen og kom til noen avslutninger, uten at det ble virkelig farlig for Stojkovic.

Avgjørelsen kom etter en kjapp overgang. Xhaka spilte gjennom Shaqiri som gikk alene mot Stojkovic, og avsluttet iskaldt.

Etter seieren har Sveits nå fire poeng. I siste kamp møter Sveits på Costa Rica. Serbia har tre poeng før sin kamp mot Brasil.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -