Musa inspirerer Nigeria og gir Argentina nytt håp

176

Nigeria slår tilbake og melder seg emfatisk på i striden om åttendedelsfinaler. Ahmed Musa senker Island med to perlescoringer og trolig spolerer det islandske eventyret for godt.

Den første omgangen er neppe uforglemmelig med noen situasjoner som bare en veldig optimistisk fan kan regne som halvsjanser.
Etter pausen setter Nigeria seg i gang. Farten er, som forventet, afrikanernes beste våpen mot de sterke, men trege, motstanderne.
Viktor Moses hersker på høyre kant og lemper ballen inn til Musa som banker den i mål på halv-volley etter en god mottakelse.

Island har ikke en Plan-B og Nigeria er betydelig mer ballsikre enn Argentina var for noen dager siden. Seieren ser aldri ut i tvil og Super-ørnene legitimerer ledelsen med flere gode angrep.
Musa igjen treffer tverrliggeren med et kanonskudd fra distanse. Litt senere danser han forbi midtstopper Arnason og keeper Halldórsson og punkterer kampen.
Islands nedtur et total på tampen da Gylfi Sigurðsson tar en Messi og bommer på en straffe, igjen idømt med hjelp fra VAR.

Nigeria-Argentina blir skjebnekamp

Gruppe D er nå ganske åpen.
Kroatia er de store favoritter og de trenger bare ett poeng til å sikre førsteplassen. Samme gjelder Nigeria, men Argentina kan slippe unna med skrekken hvis de vinner kampen og Island ikke slår Kroatia.
Nesten alt kan skje. Tendensene antyder at kroatene har topp-plassering i lomma og vinneren til Nigeria-Argentina skal avansere som nummer to.
Island har også en bitteliten sjanse til, men det trenger tre poeng mot gruppens beste lag og uavgjort mellom Nigeria og Argentina (eller en seier av Messi og co. med minimal målforskjell).
Til og med en ganske urimelig seier mot Kroatia, som forresten kan hvile hele laget, tape med vilje og fortsatt toppe gruppen, skal ikke være nok. Og dagens Island er langt unna nivå man trenger til å overkomme et veldig tett og sterk lag som Kroatia.

- Annonse -

Argentina og Nigeria kan derfor lage sin egen skjebne. Begge lag har ikke briljert hittil når de måtte styre kampen. Nigeria kan av og til sovne og er avhengige av angrepsspillere sine løp.
Argentinas vansker er soleklare og trenger ikke ytterligere analyser. Det er lett å forestille seg de kjappe nigerianerne som kontrer sine trege motstandere i hjel. På den andre siden er Nigeria nesten like skjøre i forsvarspill, derfor kan den avgjørende kampen fort bli et fyrverkeri, spesielt hvis La Albiceleste endelig finner seg selv.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -