Nigeria vant mot Sør-Korea

233

(Nigeria – Sør-Korea 2-0) Etter tapet mot Norge har Nigeria vunnet sin første kamp i årets VM. Et selvmål og Asisat Oshoalas scoring avgjorde kampen mot Sør-Korea.

Sør-Korea styrte kampen, mens Nigeria manglet struktur i oppbyggingsspillet. Asiatene var dog ganske harmløse framover. So-Yun Jis avslutning som Chiamaka Nnadozie reddet uten problemer, og Min-A Lees langskudd som gikk til siden for mål var Sør-Koreas eneste brukbare avslutninger før pausen.

Selv om Nigeria slet med å etablere eget spill, var laget farligst framover. Desire Oparanozie nådde Asisat Oshoalas innlegg. Min-Jeong Kim reddet headingen sterkt.

Selvmål sendte Nigeria i ledelsen

Etter en drøy halvtime var Kim sjanseløs mot sin egen midtstopper. Do-Yeon Kim prøvde å klarere Rita Chikwelus lange pasning og styrte ballen i eget mål. Oparanozie så ut til å berøre ballen med hånden, men etter en lang VAR-sjekk ble målet godkjent.

I andre omgang styrte Sør-Korea spillet på midten, men manglet kreativitet og klarte ikke å utgjøre en trussel mot Nigerias forsvar. Geum-Min Lee fikk en scoring annullert for offside. Utenom det skapte Sør-Korea dog meget lite.

Nigerias fokuserte mest på å holde Sør-Korea unna egen sekstenmeter. Afrikanerne var kun ved få anledninger i motstandernes banehalvdel.

Oshoala doblet

Det første farlige nigerianske angrepet etter pausen doblet ledelsen. Etter en ballgevinst spilte Nigeria kjapt framover. Chidinma Okeke spilte en lang pasning i bakrommet. Oshoala var kjappere enn mitspilleren, rundet keeperen og scoret fra skrått hold.

Sør-Korea gav aldri opp, men klarte fortsatt knapt å komme til farlige avslutninger. Kun Mi-Ra Moons heading fra spiss vinkel og Min-Ji Yeos skudd fra tolv meter var som målsjanser å regne. Begge ganger var Nnadozie våken og reddet.

På den andre siden fikk Nigeria større kontringsrom. Pasnings- og mottaksfeil hindret dog at det nigerianske laget kom til flere målsjanser.

Nigeria har dermed tre poeng før kampen mot Frankrike på mandag. Sør-Korea er fortsatt uten både poeng og scoring og trenger seier mot Norge for å ha en sjanse til å nå åttendedelsfinalen.