Enveiskjøring: Frankrike vant åpningskampen mot Sør-Korea

146
Wendie Renard (til høyre) scoret to mål i åpningskampen mot Sør-Korea. Bilde Ailura, Wikimedia.

(Frankrike – Sør-Korea 4-0) Norges gruppemotstandere Frankrike har åpnet VM 2019 på best mulig måte. Mot et sjanseløst sørkoreansk lag vant vertsnasjonen hele 4-0.

Hjemmelaget var dominerende fra første minutt. Amandine Henry og Eugénie Le Sommer kom til tidlige avslutninger, uten at det ga uttelling.

Etter kun ni minutter ble Frankrike belønnet. Vertene presset høyt og Henry vant ballen på høyre kant. Etter samspill med Kadidiatou Dani slo lagkapteinen et lavt innlegg i boksen. Der hadde Le Sommer ingen vansker med å styre ballen over streken.

Frankrike fortsatte å dominere spillet. Hjemmelaget presset meget høyt og lot ikke Sør-Korea spille framover. Selv om Frankrike spilte mer kontrollert etter scoringen, kom vertene til flere farlige avslutninger.

Etter en halvtime scoret Griedge Mbock Bathy Frankrikes andre mål, men videodommeren intervenerte. 24-åringen var så vidt i offside og målet ble korrekt annullert.

Fem minutter senere doblet Frankrike likevel ledelsen. Gaëtane Thiney slo et hjørnespark i boksen og Wendie Renard stanget inn Frankrikes andre mål.

Et nytt hjørnespark på overtid avgjorde kampen allerede før pausen. Denne gangen slo Amel Majri innlegget i sekstenmeteren. På nytt headet Renard ballen i nettmaskene.

I andre omgang skjedde det mindre. Frankrike kontrollerte kampen, men gjorde ikke mer enn nødvendig. Sør-Korea forble passive hele kampen og skapte så godt som ingenting framover. Dermed oppstod det få nevneverdige situasjoner.

Omgangens høydepunkt kom fem minutter før slutt. Le Sommer spilte ballen til Henry utenfor boksen. Kapteinen ble ikke presset, fikk avslutte fra sentral posisjon utenfor boksen og skrudde ballen i lengste hjørne.

Frankrike vant åpningskampen fullt fortjent mot et svakt og passivt sørkoreansk lag. De to andre lag i gruppe A er Norge og Nigeria.