Dette er Norges spillerbørs mot Romania

498
Martin Ødegaard var Norges beste spiller mot Romania. Bilde: Ehaddeland, Wikimedia.

EM-kvalifiseringskampen mot Romania endte på nytt med en skuffelse for det norske landslaget. Dette er Fotballnerd.nos spillerbørs etter 2-2-kampen.

Sten Grytebust – 5

Fikk spille på grunn av Jarsteins skade. Hadde lenge ingen store utfordringer å håndtere. Solid da han trengtes. Kan ikke lastes for baklengsmålene.

Haitam Aleesami – 4

Lenge med god kontroll i forsvaret. Mindre aktiv i angrepsspillet enn Omar Elabdellaoui. Innleggene har stort forbedringspotensial.

Kristoffer Ajer – 3

Sterk i forsvaret i 75 minutter. Vant alle viktige dueller og bidro samtidig til oppbyggingsspillet. Glemte Keserü i sin rygg da Romania scoret sitt første mål. Markerte på nytt dårlig mot Keserü da han utlignet på overtid.

- Annonse -
Håvard Nordtveit – 4

Løste sin hovedoppgave som midtstopper godt og var sterk i duellene. Var dog upresis i oppbyggingen og slo en del feilpasninger. Klarte ikke å stabilisere laget mot slutten.

Omar Elabdellaoui – 4

Stengte siden sin mesteparten av kampen, men glapp i noen situasjoner mot slutten. Var aktiv i angrepsspillet og kom i noen gode posisjoner. Samtidig var kapteinen dog for upresis i banens siste tredjedel.

Markus Henriksen – 6

Stor aksjonsradius: Venstrekanten var å finne overalt i angrepsspillet i første omgang. Hadde noen gode involveringer. Spilte pasningen på King og kreerte dermed Norges største sjanse før pausen. Var mest å finne på venstrekant etter pausen og ble mer upresis.

Sander Berge – 4

Var upresis og slo en del unødvendige feilpasninger. Fikk et gult kort etter halvspilt første omgang. Ble tryggere etter pausen. Defensivt stort sett sterk i duellene.

Ole Kristian Selnæs – 5

Med noen gode pasning og ideer i angrepsspillet, særlig da han kunne slå i rommet. Delvis for hektisk, men grei bakover.

Martin Ødegaard – 8

Ett mål og én målgivende pasning. Spilte en del smarte pasninger. Var involvert i de fleste norske angrepene. Kreativ, mange gode ideer, men svake dødballer. Mindre synlig etter halvspilt første omgang, men sterk igjen etter pausen. Hadde assisten da Tarik Elyounoussi scoret. Scoret sitt første landslagsmål etter sytti minutter.

Joshua King – 5

Gode bevegelser på toppen og en konstant trussel mot bakrommet, men ikke alltid like gode valg med ballen. Burde ha sendt Norge i ledelsen før pausen. Målgivende pasning før Norges 2-0-scoring.

Tarik Elyounoussi – 6

Jobbet godt, løp mye og bidro sterkt til Norges pressing. Var ikke involvert i muligheter før pausen. Spilte en god pasning på Ødegaard og scoret på returen etter pausen. Burde ha avgjort kampen ti minutter før slutt.

Ola Kamara – ingen karakter

Byttet inn for Tarik Elyounoussi i det 84. minutt. Ingen nevneverdige aksjoner.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -