Norge kastet bort ny seier i EM-kvalifiseringen

139

(Norge – Romania 2-2) Norge har på nytt kastet bort en tomålsledelse i EM-kvalifiseringen og ligger allerede dårlig an i gruppe F. En utligning på overtid sørget for poengdeling mot Romania på Ullevaal.

Etter ni minutter var ballen for første gang i målet bak Ciprian Tatarusanu. Markus Henriksen hadde blitt spilt gjennom av Ole Kristian Selnæs og scoret. Henriksen ble dog feilaktig avblåst for offside.

God norsk periode

Denne muligheten vekket dog det norske laget, som i løpet av det neste kvarteret hadde en meget god periode og styrte kampen. Kun ett minutt kom Omar Elabdellaoui i en god posisjon etter Martin Ødegaards fine stikkpasning, men backens innlegg ble brudd av Tatarusanu.

Ødegaard var også delaktig i Joshua Kings første avslutning. På nytt spilte 20-åringen en smart pasning. Fra skrått hold bommet Bournemouth-spissen på lengste stolpe.

Norges presset tidvis høyt og tvang det rumenske forsvaret til feil. Etter en ballerobring dyp i motstanderens banehalvdel, avsluttet Henriksen fra utenfor sekstenmeteren. Tatarusanu reddet skuddet.

Deretter tok det en liten stund før Norge på nytt kom til en avslutning. Samtidig ble Romania sterkere og Norge var ikke like dominerende på midtbanen som før. George Puscas stod for gjestenes første nevneverdige avslutning da han headet rett i klypene til Sten Grytebust etter en halvtime.

Tatarusanu reddet mot King

Tre minutter senere kom Norge til sin største mulighet så langt. Henriksens høye pasning i bakrommet havnet hos King. Spissen prøvde å runde Tatarusanu, men keeperen tok ballen fra ham.

Ingen av lagene maktet deretter å komme til flere målsjanser. Dermed ble det ingen scoringer før pausen.

Elyounoussi scoret

Etter pausen tok Norge omgående kontroll over kampen igjen. Det var dog Romania som kom til omgangens første farlige avslutning. Claudiu Keserü skjøt fra utenfor boksen. Grytebust bokset ballen til hjørnesparket.

Ett minutt senere kom Norge til sin fortjente scoring. Tarik Elyounoussi fikk ballen sentralt foran boksen og spilte en klok pasning på Ødegaard. Kantspillerens avslutning ble blokkert av Dragos Grigore. Elyounoussi var først på returen og scoret.

Etter scoringen ble Norge i en periode for passive og baktunge. Romania satte seg fast i Norges banehalvdel. Både Keserü og Puscas kom til avslutninger, men uten å sette Grytebust på prøve.

Likevel klarte ikke Romania å true det solide norske forsvaret noe særlig med det første. Norge, derimot, var effektive i andre omgang. King slo tunnel på en motspiller og spilte Ødegaard gjennom. Banens beste spiller satte ballen trygt i mål da han kom alene med Tatarusanu.

To sene baklengsmål kostet Norge to poeng

Et hjørnespark gjorde kampen spennende igjen et kvarter før slutt. Ved bakerste stolpe markerte ingen norske spillere Grigore som headet ballen inn mot mål. Keserü stusset ballen over streken fra kort hold.

Norge kunne ha avgjort kampen ti minutter før slutt. En ny glimrende pasning av Ødegaard sendte Elyounoussi alene med keeper. Tatarusanu reddet sterkt nok en gang. På den andre siden fikk også Grytebust vist seg fram da han reddet et farlig innlegg før Puscas kunne nå ballen.

På overtiden kom likevel utligningen. Ianis Hagis innlegg havnet hos Alexandru Maxim. Innbytterens avslutning ble blokkert, men havnet hos Keserü. Fra kort hold scoret han på åpent mål.

Dermed har Norge kun to poeng etter tre kamper i EM-kvalifiseringen og ligger allerede tynt an til å havne blant gruppens to beste lag. Romania står med fire poeng etter tre kamper.