Reiten-perle da Norge slo Belgia

179
Guro Reiten. Bilde: Lebonkenny, Wikimedia.

(Belgia – Norge 0-2) En fin firsparkscoring av Guro Reiten og et mål av Lisa-Marie Utland sikret Norge seieren mot Belgia.

Fem minutter før pausen skrudde Chelsea-spilleren ballen over muren og i hjørnet fra rundt tjue meter. Etter pausen doblet Lisa-Marie Utland ledelsen etter et fint angrep.

Utenom scoringen hadde Belgia kampens største sjanse før pausen. Etter tjue minutter kom LSK Kvinners Justine Vanhaevermaet først på ballen etter en corner. Cecilie Kvamme fikk klarert forsøket på streken.

Utover det var omgangen jevn og sjansefattig. Norge startet best, men Belgia kom seg snart bedre inn i kampen. Begge lag kom til noen avslutninger og halvsjanser, men uten at keeperne trengte å gripe inn nevneverdig.

Norge kunne ha økt ledelsen i andreomgangen. Karina Sævik var nærmest: Wolfsburg-spissen driblet seg innover i boksen og skrudde ballen i tverrliggeren. Ett minutt senere reddet Justin Odeurs sterkt mot Amalie Eikeland.

For Belgia var Hannah Eurling nærmest da hun ble spilt gjennom av Tessa Wullaert og kunne gå alene mot Cecilie Fiskerstrand. Den norske keeperen var imidlertid kjapp ute og reddet avslutningen sterkt. Mot slutten av kampen var keeperen også våken mot Janice Caymans avslutning.

Sett under ett var det likevel ikke ufortjent at Norge økte ledelsen. Etter et fint og kjapt angrep spilte landslagsdebutanten Elisabeth Terland en tversoverpasning. Utland fikk en lett jobb med å sette ballen i åpent mål fra kort hold.