Hvem blir topp 4 i Premier League?

357
Manchester City har stø kurs mot Premier League-tittel, men bak dem er det vidåpent i forhold til de siste Champions League-plassene. Foto: qian xie fra Pixabay

Vi har rundet 30 kamper i Premier League, og det nærmer seg dermed slutten på sesongen. Manchester City ser ut til å bli en soleklar vinner av årets sesong, og ligger for øyeblikket hele 14 poeng foran byrival Manchester United som innehar andreplassen med en kamp mindre spilt.

Faktisk er det så lite sannsynlig at andre lag enn Manchester City vinne tittelen i år, at de aller fleste bettingsider ikke tillater spill på dette. Selv ikke med en odds på og 1.01.

Det du fortsatt kan spille på derimot, er hvem som havner innenfor topp 4. Her ligger oddsen på Manchester United på 1.02, og det skal mye til at de røde djevlene ikke skal klare dette.

Når vi først snakker om odds, er det alltid viktig å sammenligne norske bettingsider, før du begynner å spille. På den måten vil du alltid få mest mulig for pengene.

- Annonse -

Med en odds på 1.02 for at Manchester United skal klare å komme innenfor topp 4, vil vi bli svært overrasket over at det ikke skjer.

Dermed er to av de fire plassene allerede fylt opp. Men hvem tar de to siste plassene i årets sesong, og dermed Champions League spill neste år?

La oss se på noen av kandidatene.

Leicester

Med store investeringer i Chelsea, Mourinho på plass i Tottenham, et mer stabilt Manchester United og med to sterke staller i Liverpool og Manchester City, var det få som evnet Leicester et håp om Champions League plass.

Akkurat nå ligger de derimot godt innenfor på 56 poeng, med 5 poeng ned til Chelsea på 5. plass.

Leicester har definitivt imponert i år, med Wilfred Ndidi i en særklasse. Nøkkelen mot slutten av sesongen må være å holde Ndidi skadefri, og unngå kollapsen de hadde mot slutten av 19/20 sesongen.

Bookmakerne taler for øyeblikket i Leicesters favør, og gir en lav odds på 1.33 for at de skal klare å komme seg innenfor topp 4, og dermed Champions League spill neste år.

Liverpool

Det er ingen tvil om at Liverpools sesong har gått alt annet enn forventet. Ikke bare feilet de i å forsvare tittelen sin rekordtidlig, men etter 1-3 borte mot Real Madrid ser de ut til å ryke ut i kvartfinalen i Champions League også.

Om ikke det var nok ligger de for øyeblikket på en 7. plass i Premier League, med 3 poeng opp til 4. Plassen, men med kun 49 poen på 30 kamper.

Det står i stor kontrast til de 99 poengene de klarte da de vant sesongen i 19/20.

Liverpool er definitivt ikke et like godt lag som de har vært de to siste årene, selv om skader på nøkkelspillere på ta sin del av skylden for at de ligger der de ligger. Om de likevel hadde klart å holde følge med Manchester City i årets sesong er likevel tvilsomt.

Midtforsvaret er og forblir et problem med skadene Liverpool har ut sesongen, og det for selvfølgelig etterfølger. Vi har blant annet sett at Trent Alexander Arnold har slitt, og midtbanen har langt ifra vært den samme ettersom både Fabinho og Henderson har tatt sine skift i midtforsvaret.

Det ville definitivt vært et skudd for baugen om Liverpool ikke skulle klare å kjempe seg til Champions League i år, men det er definitivt en mulighet når vi ser tilbake på alle poengene de har mistet i løpet av sesongen.

Likevel er de favoritt til å ta den siste Champions League plassen, der flere bookmakere legger seg rundt 2.00 i odds.

Chelsea

Før sesongen var spørsmålet de fleste stilte seg om Chelsea skulle kjempe mot Manchester City og Liverpool om ligagullet.

Ikke så rart med storsigneringene som entret Stamford Bridge forrige sommer. De så slik ut:

  • Kai Havertz (ca 800 millioner kroner)
  • Timo Werner (ca 530 millioner kroner)
  • Ben Chilwell (ca 502 millioner kroner)
  • Hakim Ziyech (ca 400 millioner kroner)
  • Edouard Mendy (ca 240 millioner kroner)
  • Thiago Silva (gratis)
  • Malang Sarr (gratis)

Kilde Transfermarkt.com.

Totalt brukte Chelsea nærmere 2,5 milliarder kroner på å styrke stallen i sommer, og naturlig nok regnet både Chelsea-fansen og ekspertene at laget skulle være med å kjempe om tittelen.

Det skjedde ikke, og i stedet har Frank Lampard fått sparken, og Thomas Tuchel har kommet inn.

Sistnevnte virket å ha fått fart på Chelsea laget igjen, selv om de skuffet stort i 2-5 tapet mot West Bromwich sist helg etter at Thiago Silva måtte ta en tidlig dusj.

Det som er helt sikkert er i hvert fall at Chelsea vil være med å kjempe om topp 4 til siste slutt, da oddsen for dette for øyeblikket ligger på 2.10. Mest sannsynlig med Leicester og Liverpool. Men kanskje kan to andre lag melde seg på også?

West Ham eller Tottenham?

I West Ham og Tottenham har vi to helt forskjellige lag. Det West Ham har overprestert og levert over alle forventninger, har Tottenham nådd en ny bunn for hver gang de har mistet en ledelse i løpet av sesongen.

Utrolig nok innehar West Ham fjerdeplassen i skrivende stund, men det er ikke mer enn 1 poeng ned til Chelsea og 2 poeng ned til Tottenham og Liverpool.

Apropos Tottenham har de definitivt en stall som bør kjempe om topp fire, og om ikke annet bør de kunne dra i land spill i Europa. Med spillere som Son og Kane på laget, er vi overrasket over at de ikke har prestert bedre.

Når det er sagt er vi fortsatt ikke overbevist av Mourinho, men det ville vært en stor skalp om han klarte å snu årets sesong til Champions League-spill neste år. Hvis ikke han klarer det, er det fare for Mourinho må se seg om etter en annen jobb.

Akkurat nå gir bookmakerne West Ham en større sjanse for Champions League-spill enn Tottenham, med 4.00 i odds mot 5.00.

Vi tror topp 4 i år kommer til å bli Manchester City, Manchester United, Leicester City og Chelsea, med Liverpool rett utenfor. Men de tre siste lagene kan definitivt rokeres om.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -