Knepen tysk seier mot Kina

123
Bilde: Ailura, Wikimedia.

(Tyskland – Kina 1-0) Tyskland har vunnet sin første kamp i årets VM. Giulia Gwinns scoring sikret seieren til et lite overbevisende tysk lag.

Tyskland dominerte spillet i begynnelsen og presset høyt. Unntatt et langskudd av Sara Däbritz som snek seg utenfor stolpen, skapte Tyskland dog ingen farlige avslutninger i begynnelsen.

Kina nærmest

Kampens første kjempemulighet hadde Kina etter et kvarter. Sara Doorsoun spilte en katastrofal feilpasning. Kina spilte kjapt framover og Shanshan Wang var alene med Almuth Schult. I stedet for å skyte, spilte Wang ballen til Li Yang som brukte for lang tid til å avslutte. Doorsoun fikk blokkert avslutningen i siste øyeblikk.

Deretter produserte også Tyskland store muligheter. Carolin Simon slo et innlegg mot lengste stolpe som ikke nådde en medspiller, men traff tverrliggeren.

Tre minutter senere var Simons innlegg mer presis og fant Alexandra Popp. Spissens heading fløy så vidt over tverrliggeren.

Etter halvspilt omgang var Popps heading dog Tysklands siste store sjanse. Unntatt et langskudd av Svenja Huth kom det lite fra favorittene.

Det var Kina som var nærmest å ta ledelsen. I det siste ordinære minuttet var Kina på nytt meget farlige etter en overgang. Yang ble spilt gjennom av Rui Zhang, men skrudde ballen i stolpen. Zhangs retur hadde Schult kontroll på.

På overtid var Yasha Gu helt alene i Tysklands sekstenmeter. Gu valgte å ikke avslutte fra noe skrått hold, men spilte en pasning foran målet som ble klarert av Doorsoun.

Matchvinner Gwinn

I andre omgang fortsatte Tyskland å ha ballen mest på midten. Likevel klarte det tyske laget ikke å skape mange farlige avslutninger. Kun Giulia Gwinns innlegg som ikke helt nådde Kathrin Hendrich, tvang Shimeng Peng til en redning.

En dødball førte til tysk ledelse. Et hjørnespark klarerte Wang rett foran sekstenmeteren. Gwinn fikk tak i returen og hamret ballen i målet fra utenfor boksen.

Etter scoringen kontrollerte Tyskland kampen uten å risikere mye. Det tyske laget lot ikke Kina komme til muligheter og skapte ikke mye selv heller.

Tysklands seier var ikke ufortjent, til tross for at laget ikke spilte overbevisende. Begge lags øvrige motstanderne i gruppe B er Spania og Sør-Afrika.