13-0! Historisk USA-seier mot Thailand

192
Bilde: Jamie Smed from Cincinnati, Ohio, Wikimedia.

(USA – Thailand 13-0) USA har åpnet VM med en historisk seier. 13-0-suksessen mot Thailand er den største VM-seieren noensinne.

Mot et harmløst og passivt thailandsk lag dominerte de regjerende verdensmesterne fra start til slutt. USA kom til mange sjanser og belønnet seg tidlig da Alex Morgan stanget inn Kelley O’Haras innlegg etter tolv minutter.

Åtte minutter senere var Morgan på nytt involvert. Etter hennes pasning skjøt Rose Lavelle fra langt hold. Thailands keeper Sukanya Chor Charoenying lot skuddet passere.

Etter en halvtime økte USA på nytt. Etter et frispark og en pasning fra Samantha Mewis, hamret Lindsey Horan ballen under tverrliggeren.

Deretter hadde amerikanerne flere store muligheter til å øke ledelsen ytterligere. På grunn av dårlig effektivitet ble det dog ingen flere scoringer før pausen.

Målfest i andre omgang

Etter pausen var USA mer effektive og scoret fire mål i løpet av seks minutter. Mewis åpnet målkontoen i andre omgang da hun skjøt ballen i mål via en motspiller etter Megan Rapinoes pasning fem minutter etter hvilen.

Kort tid senere scoret Morgan på nytt da hun konverterte Horans innlegg. Amerikanerne utnyttet den thailandske kollapsen nådeløst: Mewis scoret fra kort hold etter at Thailand ikke hadde fått klarert ballen og spilte kort tid senere en god pasning på Lavelle som scoret sitt andre for dagen.

De neste 18 minuttene klarte Thailand seg uten flere baklengsmål, til tross for store amerikanske muligheter.

Først i kampens siste kvarter utnyttet USA på nytt sine muligheter. Morgan scoret etter Christen Press’ pasning, Rapinoe scoret etter en overgang og Mallory Pughs pasning og Morgan økte til 10-0 etter Rapinoes assist.

USA hadde likevel ikke fått nok og jaktet flere scoringer. Amerikanerne snappet opp et utspill fra keeperen og Morgans pasning konverterte Pugh. To minutter senere scoret Morgan sitt femte for dagen og kampens peneste scoring. Crystal Dunns pasning banket hun i krysset.

På overtid fikk også Carli Lloyd sitt mål og scoret i sin femte VM-kamp på rad. Etter Morgans pasning gjorde hun ingen feil alene med keeper.

13-0-seieren er VM-historiens største seier. USA tar rekorden fra Tyskland som slo Argentina 11-0 i 2007. Amerikanerne leder gruppe F foran Sverige, mens Chile og Thailand er uten poeng.