Etter uværspause: Sverige slo Chile

104
Bilde: Pechblaende, Wikimedia.

(Chile – Sverige 0-2) Med 18 minutter igjen på klokka sørget regnet for en lang pause i kampen. Pausen utnyttet svenskene maksimalt.

Sverige slet lenge mot det chilenske forsvaret. I de første 25 minuttene styrte Sverige kampen, men klarte ikke å skape muligheter.

Først mot slutten av omgangen kom Sverige til sjanser. Chiles sisteskanse Christiane Endler viste seg dog å være uovervinnelig med det første. Linda Sembrandt fikk heade etter et hjørnespark. Ballen gikk via Nilla Fischer og endret litt retning. Endler vartet opp med en mesterlig redning. Keeperen var også trygg mot Elin Rubenssons uplasserte heading.

Sin fram til da største mulighet hadde Sverige fem minutter før pausen. Fridolina Rolfö spilte en sterk pasning i boksen. Stina Blackstenius ble satt under press av Endler og satte ballen over tverrliggeren.

I andre omgang slet Sverige med å skape muligheter. Chile var nesten aldri å se i angrep, men jobbet bra defensivt og stengte rommet smart. Som resultat var Magdalena Ericssons langskudd tjue minutter før slutt Sveriges første farlige avslutning.

Ett minutt senere ble det stopp i spillet. På grunn av regnet så dommer Lucila Vanegas seg nødt til å ta en pause på tjue minutter.

Denne pausen gagnet Sverige. Endler reddet først sterkt mot Sofia Jakobsson, men var sjanseløs sju minutter før slutt. Sverige satte stort press på Chile som ikke fikk klarert ballen. Via Anna Anvegård havnet ballen hos Kosovare Asllani som banket den i krysset.

På overtid avgjorde Sverige kampen. Asllani vant ballen på midten og sendte den videre til Madelen Janogy. Sistnevnte driblet seg forbi fem motspillere og overvant Endler.