Klar seier mot Thailand sikret Sverige åttendedelsfinalen

141
Bilde: Andre Borges/Agência Brasília, Wikimedia.

(Sverige – Thailand 5-1) Sverige har vunnet sin andre kamp i årets VM og er klare for åttendedelsfinalen. Thailand gledet seg stort over sitt første mål.

Favorittene tok ledelsen etter kun fem minutter. Elin Rubensson slo et frispark i boksen. Linda Sembrants heading gav ledermålet.

Sverige dominerte etter den tidlige ledelsen og skapte flere muligheter. En av dem utnyttet Kosovare Asllani. Waraporn Boosning måtte gi retur da hun reddet Lina Hurtigs heading. Asllani var først på returen og scoret.

Tre minutter før pausen økte Sverige til 3-0. Fridolina Rolfö skjøt ballen i mål fra tjue meter. Boosning lot skuddet passere.

I andre omgang styrte Sverige fortsatt, men spilte mer kontrollert. Likevel kom svenskene til noen målsjanser.

Det tok imidlertid en stund før ballen på nytt var i mål. Ti minutter før slutt headet Hurtig Magdalena Ericssons innlegg over streken.

På overtid ble det emosjonelt for Thailand. Etter Taneekarn Dangdas lange pasning satte Kanjana Sung-Ngoen ballen i nærmeste hjørne og sørget for gledestårer hos sin trener Nuengrutai Srathongvian.

Kort tid senere spilte Natthakarn Chinwong ballen med hånden i egen sekstenmeter. VAR intervenerte og Sverige fikk tildelt et straffespark. Rubensson var trygg fra krittmerket.

Etter seieren har Sverige seks poeng, ligger på andreplassen i gruppe F bak USA og har sikret avansement. Thailand og Chile har 0 poeng.