Dette er Norges spillerbørs mot Sverige

363
Rune Jarstein spilte nok en god kamp for det norske landslaget. Bilde: Football.ua, Wikimedia.

Det var en høydramatisk kamp da Norge møtte Sverige på Ullevaal. Norge ledet 2-0, men Sverige slo tilbake og snudde kampen på overtid. På overtid av overtid sikret Ola Kamara ett poeng til Norge. Dette er Fotballnerd.nos spillerbørs.

Rune Jarstein – 7

Hadde lite å gjøre i begynnelsen, men mestret de få arbeidsoppgavene han fikk. Reddet Granquists straffespark, men sjanseløs mot returen. Meget sterk redning mot Quaison kort tid senere. Roter mot Bergs brassespark ti minutter før slutt, ellers veldig trygg. Kan ikke klandres for noen av baklengsmålene.

Haitam Aleesami – 4

Meget viktig blokkering mot Larsson (34.). Prøvde å bidra mye offensivt, men innleggene fant sjeldent fram. Mistet litt kontrollen da Claesson byttet over til høyre side. Direkte svak mot Claesson før 2-3-målet.

Kristoffer Ajer – 3

Hadde god kontroll i begynnelsen. Sterk i luften og med flere gode aksjoner på bakken. Tapte seg etter hvert. Innledet en stor svensk mulighet med et lettferdig balltap etter et dribleraid foran egen sekstenmeter (38.). Klønete da han laget straffen til Sverige. Utrygg deretter.

Håvard Nordtveit – 4

Sterk i forsvarsspillet i første omgang. Viktig blokkering mot Quaison (38.). Lyktes ikke alltid med de lange pasningene i oppbyggingen. Fikk gult kort etter en takling mot Quaison. Mistet i likhet med resten av forsvaret kontroll etter 2-0-målet. Uheldig involvering da Sverige utlignet.

Omar Elabdellaoui – 6

Var Norges kaptein i Stefan Johansens fravær. Slo innlegget før scoringen til Bjørn Maars Johnsen. Gjorde en grei jobb offensivt og var sterk defensivt. Det var kun sjeldent Sverige klarte å komme til farlige situasjoner via Norges høyreside.

Mohamed Elyounoussi – 4

Var mest påfallende i første omgang da han ble felt av Kristoffer Olsen, noe som forårsaket et gult kort for svensken. Var ellers lite å se av ham. Ble byttet ut etter 71 minutter.

Markus Henriksen – 5

Var litt anonym i angrepsspillet i starten, men med noen viktige defensive løp. Etter hvert med flere smarte pasninger. Sterkt innlegg på King før 2-0-målet. Fikk i likhet med Selnæs problemer med å stenge rommet på midten deretter.

Ole Kristian Selnæs – 4

Viktig i det defensive spillet, vant mange dueller på midten. Sterkt innlegg på King (14.). Fikk et gult kort før halvtimen var spilt for å hindre svensk overgang. Flere smarte pasninger i oppbyggingen. Flink til å tette rommet, fram til han i likhet med Henriksen mistet kontrollen på midten.

Martin Ødegaard – 6

Med god oversikt, spilte noen sterke pasninger i begynnelsen av kampen. Unødvendig balltap før Sveriges første store mulighet. Var våken i begynnelsen av andre omgang og bidro med mye offensivt. Viste til dels meget god oversikt og sterkt samspill med King. Slo hjørnesparket som Kamara stanget inn på overtid.

Joshua King – 7

Kom til to gode muligheter i det første kvarteret, hvorav en resulterte av spissens egen sterke defensive innsats. Misbrukte også sin tredje sjanse, men endte opp med å slå den målgivende pasningen til Maars Johnsen. Fikk sin fortjente scoring etter pausen. Det svenske forsvaret fikk aldri helt kontroll på Bournemouth-spissen. I tillegg med flere gode ballgevinster på midten.

Bjørn Maars Johnsen – 5

Mindre synlig enn spissmakkeren King, men sterk i luften. Ingen vansker med å sende Norge i føringen og fikk scoringen godkjent selv om han var offside. Spissens eneste «høydepunkt» i andre omgang var et gult kort for en albue mot Olsson. Løp og jobbet veldig mye. Byttet ut etter 2-2-målet.

Ola Kamara – ingen karakter

Kom inn for Mohammed Elyounoussi etter 71 minutter. Sikret Norge ett poeng på overtid av overtid.