Ny 1-0-seier: Tyskland vant mot Spania

153
Bilde: Thomas Rodenbücher, Wikimedia.

(Tyskland – Spania 1-0) Etter 1-0-seieren mot Kina har Tyskland også vunnet sin andre kamp med 1-0. Sara Däbritz scoret det avgjørende målet mot Spania.

Tyskland viste seg fort til å være sårbare mot pasninger i bakrommet. Almuth Schult og Sara Doorsoun ryddet opp i hver sin situasjon der en spansk spiller nesten kom til en stor sjanse etter en bakromspasning.

Lite overraskende kom Spania til sin første mulighet etter en ball i bakrommet. Nahikari Garcia snappet opp Jenni Hermosos pasning. Alene med Schult bommet hun på mål.

Et par minutter senere gjorde Silvia Meseguer det samme da hun fikk skyte fra 15 meter etter Marta Correderas pasning. Sistnevnte hadde vunnet ballen fra Kathrin Hendrich i forkant av muligheten.

Spania styrte – Tyskland scoret

Utenom det styrte Spania stort sett den sjansefattige kampen, men klarte ikke å true det tyske forsvaret nevneverdig gjennom etablert angrepsspill. Tyskland kom i noen lovende situasjoner, men traff for mange dårlige valg med ballen og skapte kun noen halvsjanser.

Likevel tok Tyskland ledelsen fire minutter før pausen. Svenja Huth slo et innlegg i boksen. Sandra Paños måtte gi retur etter Alexandra Popps heading. Marta Torrejon hadde i utgangspunktet kontroll på returen, men ble altfor nølende slik at Sara Däbritz kunne sklitakle ballen i mål.

Jevn og sjansefattig kamp etter pausen

I andre omgang var kampen jevn. Tyskland fikk bedre struktur på midtbanen og gjorde det vanskeligere for Spania å dominere spillet, selv om spanjolene fortsatt hadde ballen mest. Begge lag fikk avblåst én god sjanse hver for offside. Utenom det skjedde det en stund lite foran målene.

Etter halvspilt omgang ble Spania mer offensive og kom seg oftere forbi Tysklands midtbaneledd. På grunn av manglende presisjon klarte spanjolene likevel ikke å produsere mer enn noen halvsjanser.

Heller ikke Tyskland skapte mer enn halvsjanser. Hverken Klaudia Bühls to avslutninger etter overganger eller Däbritz-headingen etter et hjørnespark var særlig farlige.

Mot slutten av kampen fikk Tyskland større rom og kom til et par sjanser. Bühl fikk heade fra god posisjon, men produserte et svakt forsøk. Lina Magull ble spilt gjennom noen minutter senere og bommet fra noe skrått hold.

Flere nevneverdige hendelser skjedde ikke og Tyskland vant på nytt 1-0. Tyskland har dermed seks poeng, mens Spania blir stående med tre poeng. I morgen møtes Kina og Sør-Afrika i gruppe B.