Norge tapte mot Frankrike etter VAR-straffe

161
Bilde: Ailura, Wikimedia.

(Frankrike – Norge 2-1) Etter et utrolig selvmål lå Norge godt an til å ta poeng mot vertsnasjonen. Et straffespark etter VAR avgjorde imidlertid kampen i Frankrikes favør.

Frankrike la stort press på Norge i begynnelsen og skapte en del dødballer. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å komme til noen farlige avslutninger.

Sjanser begge veier

Etter fem nervøse minutter kom Norge seg bedre inn i kampen. Det var også det norske laget som produserte kampens første muligheter. Etter fint spill slo Guro Reiten et innlegg i boksen. Karina Sævik var overrasket av å komme til avslutning og traff ikke ballen godt.

Ingrid Syrstad Engen avsluttet bedre etter Reitens hjørnespark noen minutter senere. Headingen hennes ble blokkert av Amel Majri rett foran streken.

Frankrike tok kjapt tilbake styringen av kampen, mens Norge etter hvert ble for baktunge. Det franske presset var stort til tider og det oppstod noen avslutninger ut av det. Kadidiatou Dianis langskudd gikk til siden for mål. Ingrid Hjelmseth hadde god kontroll på både Valerie Gauvins hælflikk og heading.

Norge løftet seg igjen i omgangens siste kvarter. Det norske laget klarte å holde på ballen og komme seg i angrep. Samtidig forble de franske angrepsspillerne en trussel. Særlig Diani kunne kun sjeldent stoppes av Kristine Minde. Likevel kom ikke hjemmelaget til flere målsjanser.

Kjapp scoring og ufattelig selvmål

45 sekunder etter pausen scoret Frankrike. Etter et balltap på midtbanen slo Majri ballen i boksen fra venstre side. Gauvin var på ballen før Maria Thorisdottir og scoret fra kort hold.

Norge virket sjokkerte etter baklengsmålet, mens Frankrike presset høyt og gikk på det andre målet. En fransk gave hentet Norge dog tilbake inn i kampen. Isabell Herlovsen slo et lavt innlegg i boksen. Wendie Renard var helt alene i boksen, hadde tilsynelatende kontroll på ballen – og bredsidet ballen i eget mål.

Etter utligningen lyktes Norge stort sett med å holde Frankrike unna eget mål. Vertsnasjonen kom ikke til mange avslutninger. Norge skapte lite framover.

VAR-straffe avgjørende

Et straffespark etter videodømming sendte Frankrike tilbake i ledelsen. Syrstad Engen prøvde å klarere ballen, traff den, men stemplet også Marion Torrent i kneet. Dommer Bibiana Steinhaus fikk beskjed av videodommeren til å se på situasjonen på nytt og bestemte seg deretter for å blåse straffespark. Eugenie Le Sommer var trygg fra krittmerket.

Deretter trakk Frankrike seg tilbake og forsvarte seg godt. Norge hadde ballen mest på midten, men slet med å skape avslutninger mot det franske forsvaret.

Etter det knepne tapet har Norge tre poeng etter to kamper, like mange som Nigeria og tre mer enn Sør-Korea. Frankrike leder gruppe A med seks poeng.