10 tanker om Premier League-lørdagen

79

10 tanker om Premier League-lørdagen

Forventningene til dagens Premier League-lørdag var store. Jeg vil si meg middels fornøyd med det vi fikk se, alt fra fantastisk til begredelig. Harry Kane er fantastisk, Chelsea tar gullet og Merseyside-derbyet var en skuffende affære.

Innholdet i denne artikkelen er høyest subjektivt, og er mine meninger, ikke nødvendigvis Fotballnerd.no sine. Punktene er i tilfeldig rekkefølge.

1. Fantastiske Kane

Det må bare sies, for en fantastisk spiller han har blitt. Hvem hadde trodd det før årets sesong? Ikke jeg. I starten av sesongen synes jeg det at Kane fikk spille såpass mye som han gjorde heller viste hvor dårlig spillere som Soldado, Abebayor og Lamela har gjort det. At han skulle runde ti Premier League-mål denne sesongen var forbi de fleste villeste fantasi, vil jeg tro. Kanskje utenom Harry Kane selv. 2-1-målet var et fantastisk flott øyeblikk, for alle andre enn Arsenal-fans.

- Annonse -

2. Wenger + kynisme = sant?

Tvilsomt. Vi har sett en viss tendens denne sesongen at Arsenal kanskje har lært av tidligere feil, nemlig at de velger finspillet over resultatet i storkamper. Arsenal har blitt kritisert for å bli litt for naive, og virker som de har tatt tak i det. Dessverre for Arsene Wenger og Arsenal endte det ikke bra denne gangen, og jeg frykter på Arsenals vegne at Wenger nå går tilbake til den mer naive spillestilen mot storlagene.

3.  Dette er Southamptons sesong

Som United-fan har jeg egentlig aldri vært engstelig overfor at vi skal miste en Champions League-plass til Southampton, og har ofte tatt de ut av beregningen når jeg har sett på tabellen. Det har jeg sluttet med. De vinner på vanskelige dager, de vinner med skadetrøbbel, og spiller etter spiller står frem som matchvinnere. Virker som at uansett hva som skjer, så tryller Ronaldo Koeman opp et nytt ess. Dagens seier på Lofthus Road var neppe den vakreste kampen de har vunnet, men den var vanvittig viktig.

4. Hvem skal redde QPR?

Hele klubben har en slags negativ vibe over seg, og spillere og ledere som ellers lykkes andre steder sliter med å få det ut i QPR. Klubben virker rotete og lite fremtidsrettet. Les Ferdinand ble gjort til sportsdirektør, men ville ikke bli manager. Likevel sies det at det var han som stod bak laguttaket i dagens kamp. Spørsmålet er, hvilke dyktige mennesker skal de klare å lokke til klubben i en slik situasjon? Tim Sherwood blir mest trolig ansatt til uka, en mann som jeg personlig har lite troa på.

5. Aston Villa rykker ned

De scoret idag sitt første mål på lenge, men det hjelper så lite. Noen vil sikkert si det er helt feil å hudflette et bunnlag for å tape 2-1 mot Chelsea, men det var ikke sånn at Villa spilte Chelsea dårlige, men heller det at Chelsea hadde en dårlig dag på jobben. In fact, begge Chelseas mål kom etter elendig forsvarsspill. Paul Lambert er ikke rett mann for å redde Aston Villa, og laget deres sliter i alle ender av banen. Forrige sesong kunne vi si at Villa var et godt kontringslag, og i starten av sesongen imponerte forsvaret deres i det minste. Nå er de ikke gode i forsvar heller. Heldigvis for Villa er det flere klubber som er i krise i bunn.

6. Skuffende Merseyside-derby

For en som har bodd i byen og kjent på stemninga dette oppgjøret medbringer, så gledet jeg meg til kveldens kamp. Dog, ble det ikke som håpet. Egentlig var hele kampen en kjedelig affære. Selv trøkket man kan forvente i en slik kamp var fraværende stort sett hele kampen. Stakkars TV2 som har brukt så lang tid og så mye penger til å bygge opp til det greiene der av en kamp. Mest skuffet over Everton, Liverpool kan vel si seg greit fornøyd. Dog ingen stor forestilling av de heller.

7. Det blir mye «siste gang» for Steven Gerrard

Petter Myhre (om jeg husker riktig) var inne på det. Det blir mye siste gang for Gerrard fremover. Dette var sannsynligvis hans siste Merseyside-derby. Det blir i tur og orden også ofte siste gang for han på mye annet. Siste gang han møter United, siste gang han spiller i Europa, siste gang han spiller på Anfield og siste ligakamp for Liverpool. Til og med kanskje siste gang på Wembley. Det mye «siste gang». Kjenner jeg blir ganske lei om mediene skal trekke det opp for alle mulige kamper han spiller utover våren. Det tror jeg kanskje også Gerrard blir.

8. Endelig, Pardew

Endelig er du manager et sted der folk respekter deg, og gir deg støtte. Jeg er ikke Alan Pardews største fan selv, men jeg følte med han mot slutten i Newcastle. Det var lett å se at mannen var preget i intervjuene, og se han jobbe hardt for å snu en trend for et lag der man er totalt uønsket av store deler av supporterne. Tenker det var deilig å gå inn på Selhurst Park og få kjenne støtte fra tilhengerne.  Pardew er en god manager i medgang, men ikke like flink når ting går dårlig. At Palace beholder plassen i Premier League under Pardew er jeg bombesikker på, og han er en fin oppgradering fra Warnock.

9. Bitre Bruce

Smått komisk å se Steve Bruce etter kampen mot City, der laget hans hadde ledet helt til ovetiden. Når man endelig ligger an til å vinne på Etihad, også er det James Milner av alle som klinker til med et frispark, da føler man seg fort litt snytt. Skjønner det. Hull har skuffet voldsomt denne sesongen. Trodde faktisk at de skulle etablere seg i Premier League etter det som så ut som noen smarte kjøp i sommer.

10. Gratulerer med gullet, Chelsea

Det finnes bare ett stabilt topplag i Premier League denne sesongen. Når City ikke klarer å slå Hull hjemme, så blir det fort sånn. Den luka de har nå, roter de ikke bort. Manchester City virker ikke like bra som forrige sesong, så får vi se hva som skjer i resten av sesongen. Kan være de gjør tabba og sparker Pellegrini i sommer, om de også ryker mot Barcelona i Champions League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -