Ny kamp uten seier for Middlesbrough

112

(Leeds 0-0 Middlesbrough) Middlesbrough utvidet rekken med kamper uten seier da de spilte 0-0 mot Leeds i kveld.

Ligatoer til tross, Middlesbrough gikk på sin femte strake kamp uten seier i kveld. En noe bekymringsverdig formkurve for Aitor Karanka i det vi går inn i en svært avgjørende periode av sesongen.

Leeds gikk ut i hundre de første ti minuttene, men Middlesbrough forsvarte seg i kjent stil meget godt. Resten av omgangen bar også preg av dette, at det var to lag som forsvarte seg meget godt.

Dermed uteble scoringene i første omgang, selv om lagene hadde èn stor sjanse hver. Leeds-stopper Giuseppe Bellusci avverget en avslutning på streken et lite kvarter ut i kampen, mens Boro-forsvarer Ritchie De Laet nesten satte ballen i eget nett etter 31 minutter. Heldgivis traff lånesoldaten fra Leicester tverrliggeren.

Boro førende etter pause

Etter hvilen kom Middlesbrough-gutta utpå litt mer tente, og de klarte å holde på ballen i langt større grad.

Bortelaget presset Leeds bakover på banen i perioder og skapte også flere gode sjanser ved blant andre Christian Stuani som banket ballen over både målet og stadion fra ca sju-åtte meters hold.

Leeds var likevel ikke helt ufarlige og etter 71 minutter gjorde Boro-keeper Dimitrios Konstantopoulos en redning i verdensklasse på en Leeds-dødball.

Boro satte etterhvert innpå David Nugent og Albert Adomah. Spesielt sistnevnte skapte mye trøbbel for Leeds, men Jordan Rhodes klarte ikke å omsettene sjansene han fikk i scoring.

Utvisning og ny super-redning

I det 89.minutt kom Boro-kaptein og midstopper Ben Gibson for seint inn i en takling. Gibson, som ellers hadde en bunnsolid dag på jobben, fikk dermed sitt andre gule kort og Boro måtte avslutte med ti mann.

Og de skulle virkelig få kjempe for det ene poenget.

Leeds satte inn en skikkelig sluttspurt. Først kom de i gjennom mot keeper Konstantopoulos, men nok en gang vartet grekeren opp med en redning av meget høy klasse.

Like etter kom det enda en god sjanse, denne gangen på dødball, men avslutningen gikk over fra venstreback Charlie Taylor.

Dermed endte kampen 0-0.

Det betyr at Middlesbrough beholder sin 2.plass på tabellen i The Championship, ett poeng bak Hull. Leeds beholder på sin side 16.plassen som de hadde før kampen. Det kan fort bli en sesongavslutning i ingemannsland for Yorkshire-klubben.